Skip to main content

Raiffeisen Bank a acordat Noriel finantare cu garantie EximBank

Raiffeisen Bank a acordat Noriel Impex un credit de 1,22 mil. euro cu garantie EximBank


  • Comunicate de presă

Bucuresti, 27 aprilie 2021 – Societatea Noriel Impex SRL, una dintre cele mai mari companii de distributie de jocuri si jucarii din Romania, a beneficiat de un credit in valoare de 1,22 milioane de euro de la Raiffeisen Bank, garantat de EximBank in proportie de 90%, in cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicata companiilor mari. Finantarea va acoperi atat cheltuielile aferente contractelor comerciale ale companiei in derulare (de la achizitionarea marfii si pana la desfacerea produselor pe pietele interne si externe), cat si cheltuielile generale. 

Finantarea ne va ajuta sa sustinem cresterea activitatii noastre, intr-o perioada in care avem lichiditati limitate. In paralel cu dezvoltarea noastra pe piata locala, prin extinderea numarului de clienti si prin largirea portofoliului de produse, ne indreptam atentia si spre pietele externe. Primele rezultate au venit in urma prezentei noastre la targul de profil din Hong Kong in 2019 si 2020. Am incheiat parteneriate cu o serie de distribuitori din Grecia, Serbia si Croatia pentru desfacerea propriilor articole, dar si pentru dezvoltarea de produse in regim “private label”. In prezent, suntem in negocieri pentru inceperea colaborarii si cu parteneri din Italia si Mexic”, a spus  Bogdan Ciungradi,  director general la Noriel Impex SRL.

Despre Noriel
Parte a grupului Noriel (alaturi de Toys and Games SRL, responsabila cu productia de jocuri si puzzle-uri si Intertoy Zone SRL, divizia de retail, care are in Romania 83 de magazine si 600 de angajati), Noriel Impex SRL reprezinta componenta de distributie. Infiintata in 1995, compania asigura prezenta la nivel national a marcilor proprii Noriel si a celor cu distributie exclusiva, prin intermediul retelelor de retail si a distribuitorilor, dar si international, prin contracte directe cu parteneri externi.

Despre EximBank
EximBank este o institutie specializata ce se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. In cadrul programului guvernamental de sustinere a companiilor mari, pe care EximBank il implementeaza in urma mandatului special primit din partea statului roman, societatile mari si IMM-urile cu cifra de afaceri peste 20 mil. lei in 2019 pot beneficia de produse de finantare si garantare cu componenta de ajutor de stat. Termenul pana la care companiile pot depune dosare de solicitare a produselor de finantare si garantare din cadrul acestei scheme de ajutor de stat este 31 mai 2021. Pentru detalii: www.eximbank.ro

Despre Raiffeisen Bank
Raiffeisen Bank sustine dezvoltarea antreprenoriatului autohton fiind unul dintre cei mai importanti finantatori ai companiilor romanesti de peste 20 de ani. Cu o prezenta in tara in 8 centre regionale pentru corporatii si o echipa dedicata companiilor mari si medii in Bucuresti, banca detine un portofoliu de peste 2 miliarde de euro in finantari acordate corporatiilor. Transformarea continua, imbunatatirea experientei digitale a clientilor si adaptarea la noile cerinte ale pietei sunt parte din misiunea bancii, devenind un partener recomandat al companiilor locale.