Programul MBAG pentru fermieri editia de toamna

Programul de pregatire dedicat fermierilor MBAG, continua in aceasta toamna

Bucuresti, 11 august 2021

A doua editie a programului de pregatire dedicat fermierilor care isi doresc business-uri profitabile si sustenabile, MBAG (Management si Business in Agricultura) va incepe in luna octombrie 2021. Inscrierile in program au loc in perioada 11 august – 10 septembrie 2021. Fermierii care doresc sa se inscrie o pot face direct pe site-ul programului (www.mbag.ro), unde pot consulta calendarul de desfasurare si criteriile de eligibilitate.

Programul MBAG este realizat cu sustinerea companiilor: Agrii Romania, Cargill Agricultura, Microsoft, Raiffeisen Bank, Syngenta, we agri si Amazag.

Editia din acest an MBAG va pregati 30 de tineri fermieri romani din toata tara - timp de 8 luni vor participa gratuit la cursurile din program. Pe langa directiile principale de invatare - agricultura, management, vanzari, trading si tehnologie - programul mai ofera acces la cunostinte in domenii precum marketing, HR, juridic sau accesarea de fonduri europene. In plus, cursantii au posibilitatea sa schimbe opinii, sa-si impartaseasca experiente proprii si sa participe la reuniuni cu asociatiile din industrie.

Ne-au bucurat foarte mult intalnirile cu fermierii din prima editie MBAG si toate interactiunile pe care le-am avut. Este genul de initiativa in care ne face mare placere sa ne implicam pentru ca punem contribui, efectiv, la o dezvoltare solida si sustenabila a agriculturii. Editia precedenta ne-a dat ocazia sa cunoastem fermieri cu o bogata expertiza tehnica care au fost foarte dornici sa afle de la mentori noutati despre subiectele de actualitate din agricultura si care au dovedit ca fac cu pasiune ce fac. Tocmai de aceea asteptam aceasta noua editie cu incredere si nerabdare”, a spus Raluca Nicolescu, director aria IMM Raiffeisen Bank.

Continuam implicarea noastra in crearea unei comunitati de fermieri performanti, foarte bine pregatiti. Vrem sa readucem industria agricola romaneasca acolo unde ii este locul, in topul european, si facem asta oferind fermierilor romani cunostinte si informatii actuale, utile si aplicabile. Suntem incantati ca avem alaturi de noi unele dintre cele mai importante companii din industrie, parteneri fara de care un astfel de program nu ar fi fost posibil. Prima editie s-a bucurat de mare succes. Am avut o selectie foarte buna de fermieri participanti si un transfer de cunostinte excelent. Deoarece interesul manifestat a fost unul foarte ridicat, anul acesta am hotarat sa permitem unui numar mai mare de participanti sa acceseze programul. In plus, am marit durata de desfasurare, crescand numarul de companii partenere si de traineri implicati. Stim ca asteptarile fermierilor sunt foarte mari si suntem hotarati sa oferim o experienta unica, prin curricula complexa, calitatea informatiei, a speakerilor si a fermierilor admisi”, a declarat Laurentiu Asimionesei, reprezentant al companiei Amazag, fondatoarea programului MBAG.

Despre AMAZAG:
AMAZAG este o platforma despre agricultura cu ajutorul careia toti cei care produc sau pun in valoare mancarea, de la ferma la farfurie, pot performa mai bine. AMAZAG reuneste o serie de proiecte educationale dedicate  industriei agri, precum Atelierele Amazag, MBAG, GreenFields Academy sau MEET THE FOOD.

Despre Raiffeisen Bank
Raiffeisen Bank este una dintre bancile universale aflate in top 5 in Romania si deserveste 2,2 milioane de clienti, persoane fizice si juridice. Banca are peste 4.600 de angajati, 300 de agentii in toata tara, 700 de ATM-uri, 400 de masini multifunctionale (MFM-uri) si o retea de peste 24.400 de POS-uri.