Skip to main content

EximBank garanteaza credite de 17 milioane lei acordate de Raiffeisen Bank companiei Trutzi SRL

Cele doua finantari de la Raiffeisen Bank, in valoare totala de 17 milioane de lei, garantate de EximBank, vor permite societatii sa-si asigure necesarul de lichiditate pentru desfasurarea activitatii curente, precum si sa investeasca in dotarea cu echipamente tehnologice si utilaje pentru extinderea liniilor de productie.


  • Comunicate de presă

Bucuresti, 22 februarie 2021 - EximBank a emis garantii in numele si contul statului roman in valoare de 15,75 milioane de lei, in cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19 pe care o implementeaza in urma mandatului special primit din partea statului roman, pentru compania suceveana Trutzi SRL – unul dintre principalii jucatori pe piata productiei si comercializarii de elemente din fier forjat, garantii care acopera 90% din creditele acordate societatii de Raiffeisen Bank. 

Cele doua finantari de la Raiffeisen Bank, in valoare totala de 17 milioane de lei, garantate de EximBank, vor permite societatii sa-si asigure necesarul de lichiditate pentru desfasurarea activitatii curente, precum si sa investeasca in dotarea cu echipamente tehnologice si utilaje pentru extinderea liniilor de productie.

”Garantiile pe care EximBank le acorda in cadrul programului financiar de sustinere a companiilor mari si a IMM-urilor cu cifra de afaceri de peste 20 milioane lei, deschid noi oportunitati pentru companiile locale, acestea putand astfel sa dispuna, intr-un moment exceptional, de finantarile de care au nevoie pentru a-si indeplini planurile de investitii sau pentru a-si finanta activitatea curenta. Este o facilitate valoroasa pe care asteptam ca bancile comerciale de pe piata sa o valorifice in beneficiul direct al firmelor romanesti aflate in cautarea celor mai bune solutii financiare pentru a depa¬si obstacolele acestei perioade deosebite”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Trutzi SRL este o societate comerciala cu capital privat integral romanesc care a pornit de la vanzarea de elemente de fier forjat intr-un mic spatiu comercial din Suceava si s-a dezvoltat de-a lungul timpului pana la realizarea unei retele de mari depozite la nivel national, a doua unitati de productie de peste 4.000 de mp, crearea a peste 300 de locuri de munca si afaceri de peste 170 de milioane de lei in 2019. Dupa un inceput de 2020 bun, activitatea companiei a fost afectata de declansarea crizei sanitare care a determinat scaderea vanzarilor, precum si intarzieri in incasarea facturilor. Ridicarea treptata a restrictiilor impuse de pandemie a favorizat insa o revenire a activitatii, iar compania se pregateste sa isi reia planurile de dezvoltare. 

Pandemia a afectat pe toata lumea, multi dintre partenerii nostri au fost nevoiti sa-si opreasca temporar activitatea, iar efectele negative s-au resimtit pe tot lantul comercial. Suntem bucurosi insa ca intreaga noastra strategie de criza s-a dovedit a fi una eficienta si ca am reusit sa asiguram continuitatea activitatii, fara sa apelam la moratorii sau sa solicitam amanari la plata taxelor si impozitelor. Astfel, beneficiind si de acest program financiar de sustinere a companiilor mari, derulat in parteneriat de EximBank si Raiffeisen Bank, vom reusi sa ne finantam activitatea curenta si totodata sa ne concentram atentia pe derularea investitiilor pentru extinderea liniilor de productie care sa ne permita consolidarea pozitiei pe piata pe care activam”, a spus Ciprian Nutu, CEO Trutzi SRL.

Ne bucuram ca am putut sa sustinem compania Trutzi in aceasta perioada dificila cu un credit de investitii si unul pentru capital de lucru, ajutati de facililitatea Eximbank. E un parteneriat tripartid de succes pentru o companie romaneasca cu un potential mare de dezvoltare. Principala investitite va fi achizitionarea unei linii tehnologice de vopsire in camp electrostatic, modalitate care ofera avantaje importante, precum rezistenta la coroziune si la conditiile meteo, dar protejeaza si mediul inconjurator, emisiile de noxe fiind extreme de reduse. Pentru Raiffeisen Bank finantarea sustenabila si sustinerea economiei romanesti este un obiectiv strategic important si vom continua sa o facem” a spus Cristian Sporis. 

Despre Trutzi SRL
Societatea si-a inceput activitatea in domeniul comercializarii elementelor din fier forjat in anul 2007. Contextul economic si piata intr-o continua dezvoltare pe domeniul lucrarilor din fier forjat au facut ca activitatea de vanzari sa aiba un trend ascendent, cu influente directe si importante asupra deciziilor de dezvoltare si diversificare atat a produselor cat si a serviciilor oferite.  Pentru a raspunde cerintelor clientilor, in anul 2009 s-a dezvoltat productia de elemente si lucrari din fier forjat intr-un spatiu de productie ce a cunoscut o crestere continua, de la 400 mp initial la 4.000 mp in 2018, repartizati pe mai multe sectii de productie.  In prezent, activitatea comerciala se desfasoara in 9 depozite situate in zone importante din tara, de unde se pot livra peste 5.000 de produse. Portofoliul de produse cuprinde profile laminate, elemente si profile din fier forjat, accesorii, automatizari, lucrari din fier forjat, organe de asamblare si utilaje pentru prelucrarea fierului. Pentru detalii: www.trutzi.ro

Despre EximBank
EximBank este o institutie specializata ce se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc.   Pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata de garantii si asigurari, EximBank este unul dintre canalele prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, se infuzeaza in economie. In cadrul programului guvernamental de sustinere a companiilor mari, societatile mari si IMM-urile cu cifra de afaceri peste 20 de milioane de lei in 2019 pot beneficia de produse de finantare si garantare cu componenta de ajutor de stat, oferite de EximBank in numele si contul statului roman. Prin acest program se asigura acces la instrumentele de suport oferite de statul roman si obtinerea unui nivel de sustinere similar cu companiile europene pentru toate firmele romanesti eligibile interesate, care pot avea acces la sprijin la suma maxima permisa de Cadrul temporar al Comisiei Uniunii Europene. Pentru detalii: www.eximbank.ro

Despre Raiffeisen Bank
Raiffeisen Bank are peste 20 de ani de activitate pe piata bancara din Romania si peste 2,1 milioane de clienti, persoane fizice si juridice. Banca are peste 4.900 de angajati, 340 de agentii in toata tara, 750 de ATM-uri, 370 de masini multifunctionale (MFM-uri) si o retea de peste 23.500 de POS-uri. Pentru detalii: www.raiffeisen.ro