Skip to main content

Concursul International George Enescu la start

Semifinalele de violoncel, vioara si pian ale Concursului International George Enescu pot fi urmarite si in platforma Raiffeisen Art Proiect https://art.raiffeisen.ro/


  • Comunicate de presă

Bucuresti, 13 mai 2021 - Raiffeisen Art Proiect  anunța ca semifinalele Concursului Internațional George Enescu vor putea fi urmarite in direct nu numai pe festivalenescu.ro, ci si in platforma online Stagiune Virtuala (https://art.raiffeisen.ro/), intr-o pagina dedicata din sectiunea Muzica. 

Este o mare bucurie sa putem pune, inca o data, tehnologia in sprijinul muzicii prin hub-ul nostru cultural - Raiffeisen Art Proiect. Astfel, putem extinde accesul publicului de pretutindeni la concertele tinerilor semifinalisti din Concursului Enescu si sa aplaudam determinarea cu care au reusit sa invinga dificultatile si restrictiile atat de dure impuse de pandemie, prin dragostea lor pentru muzica. Merita pe deplin toata aprecierea noastra”, spune Corina Vasile, director de comunicare Raiffeisen Bank Romania.

Concertele sustinute de concurentii care s-au calificat in semifinalele Concursului International George Enescu vor fi preluate in sectiunea Muzica a platformei online Raiffeisen Art Proiect – Stagiune Virtuala, in direct de pe scena Ateneului Roman si vor putea fi urmarite dupa urmatorul program:

  • Joi, 13 mai 2021 – semifinala Sectiunii de violoncel:
    • Sesiunea de dimineata, intre orele 9.00-12.05: Stefan Cazacu (Romania), Sebastian Fritsch (Germania), Jeremy Garbarg (Franta)
    • Sesiunea de dupa-amiaza, intre orele 16.00-19.05: Anouchka Hack (Germania), Jaemin Han (Coreea de Sud), Keisuke Morita (Germania).
  • Luni, 17 mai 2021 – semifinala Sectiunii de vioara:
    • Sesiunea de dimineata, intre orele 9.00-13.30: Gennaro Cardaropoli (Italia), Elvin Hoxha Ganiyev (Turcia/Azerbaidjan), Jeewon Kim (Coreea de Sud), Tassilo Probst (Germania)
    • Sesiunea de dupa-amiaza, intre orele 16.00-20.30: Tomotaka Seki (Japonia), Valentin Serban (Romania), Ayaka Uchio (Japonia), Jaewon Wee (Coreea de Sud).
  • Vineri, 21 mai 2021 – semifinala Sectiunii de pian:
    • Sesiunea de dimineata intre orele 9.00-13.00: Jack Campbell (Marea Britanie), Salih Can Gevrek (Turcia), Nikolai Kuznetsov (Rusia), Hoyel Lee (Coreea de Sud)
    • Sesiunea de dupa-amiaza intre orele 16.00-20.00: Adela Liculescu (Romania), Yeon-Min Park (Coreea de Sud), Chun Lam U (Hong Kong), Marcin Wieczorek (Polonia)

Rezultatele fiecarei semifinale vor fi anuntate in seara aceleiasi zile, in jurul orei 19.30 (ora Romaniei) si publicate pe site-ul oficial al evenimentului, respectiv festivalenescu.ro. Concurentii selectati vor participa la finalele Concursului International George Enescu, care vor avea loc la Ateneul Roman, dupa cum urmeaza: violoncel - pe 15 mai 2021, vioara – pe 19 mai 2021 si pian – pe 23 mai 2021. 

Raiffeisen Bank este partener principal al Concursului International George Enescu si al Festivalului International George Enescu din 2015. 

Rezultatele fiecarei semifinale vor fi anuntate in seara aceleiasi zile, in jurul orei 19.30 (ora Romaniei) si publicate pe site-ul oficial al evenimentului, respectiv festivalenescu.ro. Concurentii selectati vor participa la finalele Concursului International George Enescu, care vor avea loc la Ateneul Roman, dupa cum urmeaza: violoncel - pe 15 mai 2021, vioara – pe 19 mai 2021 si pian – pe 23 mai 2021. Raiffeisen Bank este partener principal al Concursului International George Enescu si al Festivalului International George Enescu din 2015. 

Raiffeisen Bank se implica de peste 20 de ani in sprijinirea artei si culturii romanesti, considerand ca trebuie sa-si aduca aportul la dezvoltarea Romaniei si in acest fel. Raiffeisen Art Proiect a fost primul program de mecenat din Romania si a sprijinit proiecte artistice din diferite zone de expresie, menite sa deschida cat mai multe cai de dialog intre public si artisti. De-a lungul anilor, Raiffeisen Bank a ales sa fie partener de traditie al unor importante manifestari culturale romanesti: Festivalul International George Enescu, Festivalul International de Teatru de la Sibiu, Festivalul International de Muzica de Camera SoNoRo, Festivalul International de Teatru Independent Undercloud, Jazz in the Park, Gala Premiilor Uniter, proiecte teatrale si turnee cu Teatrul Act si Asociatia Goong. Raiffeisen Bank sustine, de asemenea, proiecte care promoveaza patrimoniul cultural al Romaniei, printre care Via Transilvanica si Cronicarii Digitali.

Concursul International George Enescu a fost lansat in urma cu 63 de ani si functioneaza ca o platforma internationala de lansare pentru viitorii muzicieni de marca ai lumii si de promovare a compozitiilor marelui muzician roman in randul noilor generatii de artisti din toata lumea. Concursul are patru sectiuni – vioara, violoncel, pian si compozitie – si se situeaza in top cinci la nivel international in peisajul competitiilor de muzica clasica.

Pentru informatii suplimentare: comunicare.externa@raiffeisen.ro;