Skip to main content

Certificare Raiffeisen Bank de la RINA

Raiffeisen Bank a obtinut certificarea “SAFETY in PLACE”, acordata de RINA


  • Comunicate de presă

Bucuresti, 7 decembrie 2021 - Raiffeisen Bank, parte a grupului austriac Raiffeisen, este prima banca din Romania care obtine certificarea „SAFETY in PLACE” pentru verificarea si evaluarea corectitudinii interpretarii si implementarii masurilor de preventie Covid-19.

Compania RINA a dezvoltat „SAFETY in PLACE” bazandu-se pe cele mai recente reglementari ale OMS si autoritatilor nationale, precum si pe orientarile, liniile directoare si bunele practici formulate de specialisti si principalele asociatii comerciale.

Certificatul si etichetele „SAFETY in PLACE” se acorda dupa o procedura riguroasa ce cuprinde verificari adaptate specificului activitatilor desfasurate, asigurand astfel toate partile interesate ca in locatiile auditate au fost atinse standardele de siguranta si se implementeaza protocoalele de igiena adecvate, in conformitate cu normele legale precum si respectarea celor mai bune practici in preventia Covid-19.

Inca din primul moment al pandemiei am implementat o serie de masuri de preventie si protectie, actionand responsabil pentru sanatatea clientilor, angajatilor si partenerilor nostri, in conformitate si cu normele impuse de autoritati. Ne bucuram ca prin parteneriatul cu RINA, eforturile noastre au fost certificate de o institutie cu reputatie, experienta vasta si competente ridicate in certificarile din domeniul sanatatii si sigurantei ocupationale, recunoscuta la nivel mondial pentru rigurozitatea cu care desfasoara auditurile. In aceasta perioada, echipa noastra depune toate eforturile pentru a mentine echilibrul optim intre siguranta si calitatea serviciilor pe care vrem sa le oferim tuturor celor care vin in locatiile noastre” a spus Irina Kubinschi – Director Executiv Resurse Umane la Raiffeisen Bank.

Domnul Alessandro Romei – EMEA Senior Director al RINA, a declarat: “Suntem onorati sa fim alaturi de Raiffeisen Bank si sa-i sustinem in eforturile dumnealor de a gestiona cat mai eficient riscurile generate de actuala pandemie. Grija fata de angajatii si clientii bancii au fost remarcate de catre specialistii nostri pe tot parcursul proiectului, in care am colaborat excelent cu o veritabila echipa de profesionisti. Certificarea SAFETY in PLACE acordata Raiffeisen Bank reprezinta atat o premiera in materie pentru mediul bancar din Romania, cat si respectarea angajamentului asumat de grupul RINA de a aduce permanent pe piata locala expertiza specifica pe care o acumulam la nivel global, contribuind astfel la rezolvarea nevoilor si gestionarea provocarilor cu care se confrunta organizatiile afectate de actuala pandemie”.

Despre Raiffeisen Bank 
Raiffeisen Bank are peste 20 de ani de activitate pe piata bancara din Romania si peste 2,22 milioane de clienti, persoane fizice si juridice. Banca are peste 4.600 de angajati, 300 de agentii in toata tara, 660 de ATM-uri, 450 de masini multifunctionale (MFM-uri) si o retea de peste 25.600 de POS-uri.

Despre RINA
Organism de certificare cu prezenta multinationala si o excelenta reputatie, firma RINA a fost infiintata in Italia in urma cu 160 de ani. Compania are acum o retea de peste 200 birouri in 70 de tari si un numar de 3900 angajati (www.rina.org). 
RINA este prezenta in Romania din 2006, oferind o paleta larga de servicii integrate de certificare, verificare a conformitatii, inspectii si instruire, atat la nivel local cat si international (www.rinaromania.ro). 
RINA este lider in certificarea serviciilor ISO precum si altor sisteme de management, fiind un organism acreditat cu recunoastere la nivel international. Avand o experienta vasta si competente ridicate in certificarile din domeniul sanatatii si sigurantei ocupationale, RINA s-a preocupat intens in contextul pandemiei Covid-19 de identificarea solutiilor de certificare cele mai potrivite pentru prevenirea si controlul raspandirii infectiilor cu agenti biologici.