Skip to main content

Braiconf a primit o finantare de la Raiffeisen Bank cu garantie Eximbank

Raiffeisen Bank a acordat Braiconf un credit de 400.000 de euro, garantat de EximBank


  • Comunicate de presă

Bucuresti, 14 iunie 2021 – Compania Braiconf a primit o finantare de 400.000 euro de la Raiffeisen Bank, garantata de EximBank, in cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicata companiilor mari. Fondurile vor fi folosite pentru a acoperi platile companiei catre furnizori, salarii, taxe catre bugetul de stat si de asigurari sociale.

Acest pachet de finantare ne sprijina intr-un moment foarte important pentru companie si va fi folosit pentru desfasurarea activitatii noastre in conditii optime. Cu o istorie de 70 de ani, Braiconf implementeaza acum o noua strategie a promovarii marcii sale pe termen lung, menita sa reflecte adevarata valoare a produselor pe care le oferim pe piata. Avem planuri ambitioase, prin care vrem sa aducem marca Bariconf in secolul 21, intr-un sector cum este industria textila, in conditiile extraordinare pe care le traim. Am traversat un an plin de provocari, iar una dintre cele mai mari preocupari ale noastre a insemnat siguranta resursei umane si, totodata, implementarea noii strategii pe mai multe segmente ale business-ului, de la componenta de retail, pana la linia de produse 100% romanesti”, a declarat Silviu Dumitrache, Presedinte Braiconf.

Despre Braiconf SA
Braiconf este cea mai cunoscuta marca din industria textila din Romania, cu o traditie de 70 de ani pe piata. Recent, actionarii majoritari ai companiei au anuntat o noua strategie care vizeaza investitii in modernizarea celebrei marci romanesti si a tuturor componenetelor din jurul sau: activitatea de baza, retail, linii proprii, resurse umane. Cu o productie anuala de peste 800.000 camasi pentru marci precum Braiconf, Eton, Porsche, Cartier, Harmont&Blane, Hermes, Kenzo, LVMH si altii, produse in fabrica de la Braila, cu executie impecabila si tesaturi de cea mai buna calitate, Braiconf a castigat si recunoasterea internationala a produselor sale si se va concentra pe cresterea productiei sub brandul propriu. Sinonim cu camasa de elita, de numele Braiconf se leaga solutiile vestimentare complete pentru domni, printre care si serviciile Made-to-measure si Bespoke, destinate celor ce nu doresc sa se incadreze in tipare. Astfel, noua strategie Braiconf include schimbari in zona liniilor de productie si a colectiilor.

Despre EximBank
EximBank este o institutie specializata ce se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. In cadrul programului guvernamental de sustinere a companiilor mari, pe care EximBank il implementeaza in urma mandatului special primit din partea statului roman, societatile mari si IMM-urile cu cifra de afaceri peste 20 mil. lei in 2019 pot beneficia de produse de finantare si garantare cu componenta de ajutor de stat. Pentru detalii: www.eximbank.ro

Despre Raiffeisen Bank
Raiffeisen Bank sustine dezvoltarea antreprenoriatului autohton fiind unul dintre cei mai importanti finantatori ai companiilor romanesti de peste 20 de ani. Cu o prezenta in tara in 8 centre regionale pentru corporatii si o echipa dedicata companiilor mari si medii in Bucuresti, banca detine un portofoliu de peste 2 miliarde de euro in finantari acordate corporatiilor. Transformarea continua, imbunatatirea experientei digitale a clientilor si adaptarea la noile cerinte ale pietei sunt parte din misiunea bancii, devenind un partener recomandat al companiilor locale.Despre noi - Raiffeisen BankMediaComunicate de presa - Raiffeisen Bank2021Braiconf a primit o finantare de la Raiffeisen Bank cu garantie Eximbank