Skip to main content

Raiffeisen Bank deschide inscrierile in concursul de granturi Raiffeisen Comunitati

Programul de granturi Raiffeisen Comunitati la start - 500.000 lei finantari nerambursabile pentru 10 proiecte educationale


  • Comunicate de presă

Bucuresti, 21 iulie 2020 – Raiffeisen Bank deschide inscrierile in concursul de granturi Raiffeisen Comunitati, prin care acorda finantari nerambursabile de 500.000 lei pentru 10 proiecte de educatie non-formala. Pentru a castiga unul din cele 10 granturi, organizatiile neguvernamentale si institutiile publice de invatamant isi pot inscrie proiectele pana pe 11 august, pe platforma Granturi.RaiffeisenComunitati.ro. Propunerile de poiecte trebuie sa se incadreze intr-unul din urmatoarele domenii: educatie financiara, antreprenoriala, educatie profesionala si educatie civica.

Programul se adreseaza organizatilor neguvernamentale mici si medii si institutiilor de invatamant din Romania, care isi propun sa deruleze proiecte de educatie non-formala in cele 4 domenii si care au minimum doi ani de activitate la momentul inscrierii. Proiectele trebuie sa se desfasoare pe o perioada cuprinsa intre patru si doisprezece luni, iar rezultatele estimate sa fie masurabile si sa aduca schimbari pozitive in comunitatile in care sunt implementate. Suma maxima solicitata pentru finantarea unui proiect este de 50.000 lei, la care se adauga inca 20% din valoarea intregului proiect pe care aplicantul trebuie sa il acopere din fonduri proprii sau alte surse de finantare.
Cele 10 proiecte care vor primi un grant sunt alese in urma a doua etape de jurizare – in prima etapa proiectele sunt evaluate de o echipa de specialisti in proiecte comunitare si de angajatii Raiffeisen Bank, iar in a doua etapa 20 de finalisti isi sustin ideile in fata unei comisii de jurizare , care alege cele 10 proiecte care vor fi finantate cu pana la 50.000 lei

Am ajuns la a zecea editie a concursului de granturi Raiffeisen Comunitati, timp in care am acrodat granturi de peste 870.000 euro pentru mai mult de 120 de proiecte comunitare in toata România. Ne dorim sa finantam proiecte de educatie care sa produca schimbari in comunitatile unde sunt implementate si, totodata, sa ajute ONG-urile sau scolile sa dezvolte si alte proiecte educationale”, spune Corina Vasile, Director de Comunicare si Relatii Publice la Raiffeisen Bank.

Calendarul concursului Raiffeisen Comunități, editia 2020: 
• Inscrierea proiectelor in concurs: 21 iulie – 11 august 2020
• Verificarea criteriilor de eligibilitate  pentru proiectele inscrise: 12 august – 28 august 2020
• Publicarea listei proiectelor eligibile, care trec in etapa 1 de jurizare: 31 august 2020
• Etapa 1 de jurizare (echipa ARC si angajatii Raiffeisen Bank evalueaza proiectele): 31 august  - 15 septembrie 2020
• Publicarea listei celor 20 de proiecte finaliste: 17 septembrie 2020
• Etapa 2 jurizare (interviuri cu finalistii): 21-25 septembrie 2020
• Publicarea listei proiectelor castigatoare: 30 septembrie 2020
ONG-urile si institutiile de invatamant au timp pana pe 11 august, la ora 17, sa inscrie proiectele pe platforma de concurs Granturi.RaiffeisenComunitati.ro, unde se gaseste si regulamentul de participare. 

Pentru intrebari legate de programul de Granturi Raiffeisen Comunități, ne puteti scrie la raiffeisen.comunitati@raiffeisen.ro; 
Raiffeisen Bank avea la 31 martie 2020 peste 2,1 milioane de clienti persoane fizice, aproximativ 93.000 de IMM-uri si 5.700 de companii mari si medii. De asemenea, in banca lucreaza peste 4.800 de angajati, in peste 350 de unitati in toata tara si trei sedii centrale. Raiffeisen Bank are in Romania retele extinse de ATM-uri(770), POS-uri(22.300) si masini multifunctionale (334).

Pentru informatii suplimentare: raiffeisen.comunitati@raiffeisen.ro;