Skip to main content

Noiembrie este luna jazzului in Stagiunea Virtuala Raiffeisen Art Proiect

Sase concerte electrizante oferite melomanilor, preluate din Brasov Jazz & Blues Festival 2020


  • Comunicate de presă

Bucuresti, 02 noiembrie 2020 – Sase concerte de jazz preluate din Brasov Jazz & Blues Festival (editia a VIII-a, 4-6 septembrie 2020) sunt oferite melomanilor de platforma culturala Raiffeisen Art Proiect - Stagiune Virtuala (https://art.raiffeisen.ro/muzica/), in sectiunea Muzica. Concertele sunt programate pe toata durata lunii noiembrie 2020, in colaborare cu Brasov Jazz & Blues Festival si sunt o modalitate virtuala de a profita de bucuria muzicii in conditiile in care pandemia a restrictionat sever accesul in spatiile de sprectacol, mentinand vie legatura dintre artisti si publicul lor.

Concertele Brasov Jazz & Blues Festival oferite in #StagiuneaVirtuala pe durata lunii noiembrie 2020 sunt:

  • 02-16 noiembrie: Ana-Cristina Leonte Quartet (Romania)
  • 09-22 noiembrie: Luiza Zan & Jazzpar Trio (Romania)
  • 16-29 noiembrie: Cristi Copaciu Band (Romania)
  • 23 noiembrie - 06 decembrie: Berti Barbera & Nicu Patoi: Blue Drops (Romania)
  • 30 noiembrie - 13 decembrie: George Baicea Electric Blues Band (Romania)
  • 07 -20 decembrie: Dorrey Lin Lyles & LK Band (SUA - Germania)

Cele sase concerte vor fi disponibile gratuit in Stagiunea Virtuala pentru o perioada de cate doua saptamani dupa publicare fiecare. Sunt cinci reprezentatii cu trupe romanesti reper, cu muzicieni maturi si confirmati pentru segmentul de jazz si blues, precum si un concert oferit de o trupa mixta din afara, intr-o formula SUA-Germania.

Dedicam luna noiembrie muzicii in Stagiunea Virtuala Raiffeisen Art Proiect. Avem concerte valoroase, de jazz, blues si de muzica clasica, pe care melomanii le pot vedea doar pe scena noastra virtuala si de care se pot bucura. Este, totodata, o oportunitate si pentru muzicieni de a pastra legatura cu publicul lor, profitand in conditiile restrictive din prezent de deschiderea pe care o asigura online-ul. Spectacolele din Stagiunea Virtuala au o medie de 1.500 de vizualizari si inregistram 7-8.000 de unici pe luna, din Romania si alte 10 tari din lume, ceea ce inseamna o expunere buna pentru artisti”, spune Corina Vasile, director de comunicare Raiffeisen Bank Romania.

Seria de concerte Brasov Jazz & Blues Festival din Stagiunea Virtuala se deschide cu reprezentatia Ana-Cristina Leonte Quartet (Romania), care va fi lansata luni, 02 noiembrie 2020, la ora 19.00 si va fi disponibila pana pe data de 16 noiembrie. Trupa este formata din Ana-Cristina Leonte - voce, Albert Tajti - keyboard, Michael Acker - contrabas si Tavi Scurtu - baterie & mixaj. Ana Cristina Leonte este considerata una dintre cele mai bune voci feminine romanesti de jazz si underground, cu o experienta muzicala foarte bogata si variata, de la rock, jazz, a capella si muzica de camera.

Este o perioada foarte complicata pentru artele spectacolului si pentru artisti si nimeni nu stie in prezent ce se va intampla pe mai departe, cum vor evolua lucrurile in viitor. Ce stim este ca, fara expunerea la public, creatia artistica ramane o productie de sertar. De aceea este vital ca artistul, fie el muzician, actor, dansator sa aiba posibilitatea sa se intalneasca cu publicul sau. Acesta este ajutorul meritoriu pe care il ofera in acest moment Stagiunea Virtuala si ne bucuram sa avem si online o parte din concertele din editia de anul acesta a Brasov Jazz & Blues Festival”, considera Marian Gilea, presedintele Asociatiei Culturale Fanzin – organizatorul Brasov Jazz & Blues Festival.

Brasov Jazz & Blues Festival a ajuns la cea de-a VIII-a editie in 2020. Raiffeisen Bank Romania este partener principal al festivalului.

Platforma online Raiffeisen Art Proiect-Stagiunea Virtuala a fost lansata la inceputul lunii iunie 2020, cu intentia de a crea un hub cultural online, unde legatura dintre artisti si public sa poata continua, in pofida distantarii sociale si a restrictiilor impuse de pandemie. 50 de proiecte culturale au fost lansate pe platforma Raiffeisen Art Proiect - Stagiune Virtuala (https://art.raiffeisen.ro/) pana in prezent, in cele patru sectiuni - Teatru, Muzica, Explorator si Conversatii, care au acumulat peste 90.000 de vizualizari, spectatorii virtuali provenind din Romania si din alte 10 tari din intreaga lume, printre care SUA, Germania, Olanda, Danemarca, Finlanda, Austria si Franta.

Raiffeisen Bank se implica de peste 20 de ani in sprijinirea artei si culturii romanesti, considerand ca trebuie sa-si aduca aportul la dezvoltarea Romaniei si in acest fel. Raiffeisen Art Proiect a fost primul program de mecenat din Romania si a sprijinit proiecte artistice din diferite zone de expresie, menite sa deschida cat mai multe cai de dialog intre public si artisti. De-a lungul anilor, Raiffeisen Bank a ales sa fie partener de traditie al unor importante manifestari culturale romanesti: Festivalul International George Enescu, Festivalul International de Teatru de la Sibiu, Festivalul International de Muzica de Camera SoNoRo, Festivalul International de Teatru Independent Undercloud, Jazz in the Park, Gala Premiilor Uniter, proiecte teatrale si turnee cu Teatrul Act si Asociatia Goong. Raiffeisen Bank sustine, de asemenea, proiecte care promoveaza patrimoniul cultural al Romaniei, printre care Via Transilvanica si Cronicarii Digitali.

Pentru informatii suplimentare: comunicare.externa@raiffeisen.ro