Skip to main content

10 proiecte finantate prin Raiffeisen Comunitati cu un grant de 45.000 lei

Raiffeisen Bank finanteaza 10 proiecte de responsabilitate sociala prin programul de granturi Raiffeisen Comunitati.


  • Comunicate de presă

Bucuresti, 1 octombrie 2018 – Raiffeisen Bank finanteaza 10 proiecte de responsabilitate sociala prin programul de granturi “Raiffeisen Comunitati”, aflat la cea de-a opta editie. Dintre cele 185 de proiecte inscrise, 146 au fost eligibile si evaluate de catre 80 voluntari Raiffeisen. 20 de proiecte au intrat in etapa finala de jurizare de catre o comisie de specialitate in domeniul educatiei, iar 10 proiecte au castigat cate un grant de 45.000 lei. Programul de granturi s-a desfasurat in perioada 2 iulie –1 octombrie 2018 pe platforma online www.raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi.

„Raiffeisen Comunitati” este un concurs online de proiecte de responsabilitate sociala, derulat de Raiffeisen Bank din 2011, care isi propune sa sprijine proiecte cu impact pentru comunitatile in care banca isi desfasoara activitatea.

In acest an, cele 10 proiecte castigatoare vor fi implementate de catre 9 ONG-uri si o institutie de invatamant in cinci comunitati din tara: Bucuresti, Constanța, Neamț, Tulcea și Vrancea. De asemenea, acestea vizeaza toate cele patru tipuri de educatie non-formala acceptate prin programul Raiffeisen Comunitati: educatie profesionala – 3 proiecte, educatie civica – 3 proiecte, educatie financiara – 2 proiecte si educatie antreprenoriala – 2 proiecte. 

In prima etapa etapa au fost inscrise 185 de proiecte de educatie non-formala, care au fost verificate de catre Asociatia pentru Relatii Comunitare. Au ramas 146 de proiecte care au intrat in cea de-a treia etapa a programului, cea de evaluare de catre cei 80 de voluntari Raiffeisen Bank. Fiecare proiect a fost evaluat de patru voluntari, pentru o analiza cat mai obiectiva a acestora. 20 de proiecte (cele mai bine notate de voluntari) au ajuns in ultima etapa a programului, etapa in care participantii si-au sustinut proiectele in fata unei comisii. 
Decizia finala cu privire la proiectele castigatoare a fost luata de comun acord de catre toti membrii comisiei, formate din specialisti in evaluarea de proiecte educationale de la Asociatia Junior Achievement Romania, Asociatia pentru Relatii Comunitare, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, Fundatia Romanian Business Leaders si Teach for Romania. 

Lista proiectelor castigatoare (in ordine alfabetica) – Program granturi Raiffeisen Comunitati, editia 2018:
1. Ajungem MARI antreprenori  - Aociatia Lindenfeld - educatie antreprenoriala
2. ALT-FEEL despre bullying - Asociatia de Sprijin Comunitar ACS - educatie civica
3. Aventura la volan  - Asociatia Maini Intinse – educatie financiara
4. Concursul National ecOprovocarea -  ViitorPlus - educatie civica
5. Exersam prin cercul de antreprenoriat  - Scoala Comerciala N. Kretzulescu Bucuresti- educatie antreprenoriala
6. Kidibot Financial Battles - Asociatia StartEvo – educatie financiara
7. Poveste din cartierul meu – Asociatia Global Dignity - educatie profesionala
8. Prietenul meu, Mac! - Fundatia Cartea Calatoare - educatie profesionala
9. Prospect Tech&Art Lab - Autism Romania - educatie profesionala
10. Scoala pentru democratie - Expert Forum - educatie civica

Mai multe detalii despre aceste proiecte gasiti pe: 
http://raiffeisencomunitati.ro/grantwizard/granturi/ 

La mijlocul anului 2018, Raiffeisen Bank avea 5.099 de angajati, 433 de agentii in toata tara, peste 900 de ATM-uri, aproximativ 19.300 de POS-uri si 210 de masini multifunctionale. Banca deserveste 2 milioane de clienti persoane fizice, aproximativ 100.000 de IMM-uri si 5.600 de corporatii.
        
Pentru informatii suplimentare: raiffeisen.comunitati@raiffeisen.ro;