Skip to main content

Oferta imbunatatita de conversie cu discount pentru clientii cu credite in CHF

Oferta actuala reduce datoria principala cu 25% din start si are valabilitate 3 luni, pana la 30 aprilie 2017


  • Comunicate de presă

Bucuresti,  1 februarie  2017 - Raiffeisen Bank revine cu o oferta imbunatatita de conversie cu discount pentru clientii care au dificultati la plata creditelor in CHF si cu un grad de indatorare a familiei mai mare de 60%. Oferta vine din start cu o reducere de 25% a datoriei principale, o dobanda fixa in primii cinci ani, iar pentru restul perioadei, dobanda va fi variabila (ROBOR la 3 luni +3%). 

“Avand in vedere clarificarile legislative recente oferite de Curtea Constitutionala a Romaniei cu privire la Legea Darii in Plata, am reluat oferta de solutii de conversie, intr-o varianta imbunatatita. Principiul nostru a ramas acelasi: dorim sa venim cu solutii pentru clientii care vor sa ramburseze creditul, dar nu pot din motive obiective. De data aceasta oferta e valabila o perioda determinata si oferim reducerea datoriei cu 25%, la data conversiei”, a spus Mihai Rauta, director executiv, Retail Risc.

Criteriile de acordare a acestei metode de conversie:

  • credite in CHF cu garantie imobiliara;
  • gradul de indatorare a familiei (debitor/codebitor) depaseste 60%;
  • depunerea cererii de conversie pana in 30 aprilie 2017;
  • sa nu se inregistreze intarzieri mai mari de 90 de zile la data cererii,

Titularul de credit care indeplineste aceste criterii poate suna la numarul de telefon gratuit (dedicat sprijinirii clientilor cu probleme la plata ratelor) 0800.800.555, de luni pana vineri in intervalul  9.00-20.00, pentru a fi programat intr-una dintre agentiile Raiffeisen Bank. Documentele necesare (care vor fi obtinute si semnate in agentiile bancii): cerere de conversie, acordul de verificare la Biroul de Credite si ANAF.

Etapele metodei:
1. reducere imediata a soldului cu 25%;
2. conversie in lei a imprumutului, la cursul BNR din ziua conversiei; 
3. timp de 5 ani dobanda fixa la lei de 4.5% pe an;
4. reducere de dobanda pe restul perioadei contractuale la nivelul celei mai bune dobanzi in lei oferite de banca, ROBOR la 3 luni + 3%.


Raiffeisen Bank are mai multe metode de restructurare a creditelor in CHF pe care le pune la dispozitia clientilor sai inca din 2009. Portofoliul de credite in CHF al bancii este aproximativ 210 de milioane de euro, numarul de credite fiind in prezent de aproximativ 5600. Dintre acestea, peste 30% au fost restructurate pana acum prin diferite metode, inclusiv conversii cu discount de principal.

Un exemplu concret:
Un credit de 50.000 CHF, perioada ramasa este de 25 de ani, iar rata este de 338 CHF. 
*Cursul CHF/RON folosit este 4.1947 lei, ROBOR la 3 luni 0,83%.

Rata actuala: 1.418 lei (prin conversia ratei din CHF in lei)
Rata in primii 5 ani, dupa conversia cu discout: 874 lei
Rata dupa primii 5 ani, cu dobanda variabila: 825 lei 

*  * * *

Raiffeisen Bank deserveste aproximativ 2 milioane de clienti persoane fizice, 96.000 IMM-uri si  8.000 de companii. Reteaua Raiffeisen Bank numara peste 479 de unitati, peste 1.100 de ATM-uri, aproximativ 14.000 de EPOS-uri si 131 de MFM (automate multifunctionale).

Pentru informatii suplimentare: comunicare.externa@raiffeisen.ro