Skip to main content

Din 2018 Raiffeisen Bank isi simplifica portofoliul de produse oferite clientilor

Raiffeisen Bank nu va mai oferi servicii de tranzactionare cu actiuni si alte instrumente financiare intermediate pe piata bursiera.


  • Comunicate de presă

Bucuresti, 12 decembrie 2017 - Incepand de anul viitor, Raiffeisen Bank nu va mai oferi servicii de tranzactionare cu actiuni, titluri de stat si alte instrumente financiare intermediate pe piata bursiera, in numele si pentru clientii sai.

“Continuam eforturile de simplificare a activitatii bancare, in special in contextul noilor reglementari europene care au ca efect cresterea complexitatii si a costurilor aferente serviciului de tranzactionare de instrumente financiare, in conditiile in care cererea pentru astfel de produse ramane modesta pe ansamblul pietei locale. Vom continua sa oferim clientilor nostri fondurile de investitii administrate de Raiffeisen Asset Management si servicii dedicate segmentelor Premium si Private Banking”, a spus James Stewart, vicepresedintele pentru Trezorerie si Piete de Capital al Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Bank va facilita transferul catre entitati specializate ale grupului Raiffeisen pentru clientii institutii financiare si pentru clientii persoane fizice cu portofolii individuale mari.

“Vom continua sa fim activi pe piata de oferte publice initiale si secundare, cat si in tranzactiile de private equity si M&A, domenii unde observam o cerere in crestere si avem expertiza de calitate si experienta semnificativa”, a precizat James Stewart.

In perioada imediat urmatoare, clientii care utilizeaza produse si servicii Raiffeisen Bank din categoriile mentionate vor fi informati individual despre solutiile si termenele de transfer ale portofoliilor proprii.

       * * * * *
Raiffeisen Bank este o banca universala de top care deserveste aproximativ 2 milioane de clienti persoane fizice, 100.000 IMM-uri si  5.600 de companii. Reteaua bancii in Romania numara 466 de unitati, peste 1.200 de ATM-uri, aproximativ 18.000 de EPOS-uri si 164 de MFM (automate multifunctionale).

Pentru informatii suplimentare: comunicare.externa@raiffeisen.ro;