Skip to main content

Cele 10 proiecte castigatoare ale programului Raiffeisen Comunitati

Din 253 de proiecte inscrise, 182 au fost eligibile si evaluate, iar 10 proiecte au castigat cate un grant de 45.000 lei.


  • Comunicate de presă

Bucuresti, 15 septembrie 2017 – Raiffeisen Bank finanteaza 10 proiecte de responsabilitate sociala prin Programul de granturi „Raiffeisen Comunitati”. Din 253 de proiecte inscrise, 182 au fost eligibile si evaluate de voluntarii Raiffeisen. 20 de proiecte au intrat in etapa finala de jurizare de catre o comisie de specialitate in domeniul educatiei, iar 10 proiecte au castigat cate un grant de 45.000 lei. 

„Raiffeisen Comunitati” este un concurs online de proiecte de responsabilitate sociala, derulat de Raiffeisen Bank, care isi propune sa sprijine proiecte de impact pentru comunitatile in care Raiffeisen Bank isi desfasoara activitatea.

In acest an, cele 10 proiecte castigatoare vor fi implementate de catre 8 ONG-uri si 2 institutii de invatamant in 8 comunitati din tara: Bucuresti, Cluj-Napoca, Focsani, Iasi, Suceava, Targoviste, Targu Mures si Timisoara. De asemenea, acestea vizeaza toate cele patru tipuri de educatie non-formala acceptate prin acest program: educatie financiara -  3 proiecte, educatie civica – 3 proiecte, educatie antreprenoriala – 2 proiecte si educatie profesionala – 2 proiecte. 
Programul de granturi s-a desfasurat in perioada 3 iulie –15 septembrie 2017 pe platforma online www.raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi. A inceput cu etapa de depunere a proiectelor de eduatie non-formala, cand au fost inscrise 253 de proiecte, si a continuat cu etapa de verificare a eligibilitatii acestora de catre Asociatia pentru Relatii Comunitare. Cele 182 de proiecte declarate eligibile au intrat in cea de-a treia etapa a programului, cea de evaluare de catre voluntarii Raiffeisen Bank. 86 de angajati ai bancii au intrat in echipa de evaluare si au participat la un training de instruire realizat de Asociatia pentru Relatii Comunitare. Fiecare proiect a fost evaluat de cel putin patru voluntari, pentru o analiza cat mai obiectiva a acestora, iar cel mai bine notate 20 de proiecte au ajuns in ultima etapa a programului, cea de evaluare de catre un juriu extern, de specialitate.
Decizia finala cu privire la proiectele castigatoare a fost luata de comun acord de catre toti membrii juriului, format din specialisti in evaluarea de proiecte educationale de la Asociatia Junior Achievement Romania, Asociatia pentru Relatii Comunitare, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, Fundatia Romanian Business Leaders si Teach for Romania. 

Lista proiectelor castigatoare (in ordine alfabetica) – Program granturi Raiffeisen Comunitati, editia 2017:

1. Antreprenoriat si societate. Primul meu film documentar, Asociatia VIRA, Timisoara – educatie antreprenoriala;
2. EduPapiu - un pas in viitorul meu, Colegiul National „Alexandru Papiu Ilarian” Targu-Mures - educatie profesionala;
3. FinTin – Educatie financiara pentru elevi, Asociatia Respiro, Targoviste – educatie financiara;
4. Iasi YoungHUB, Fundatia Servciilor Sociale Bethany, Iasi - educatie antreprenoriala;
5. Investim in viitorul copiilor din centre de plasament!, Asociatia Lindenfeld, Bucuresti – educatie financiara;
6. Muzica e sansa ta!, Fundatia Cartea Calatoare, Focsani – educatie profesionala;
7. Sa dam o sansa tinerilor de astazi si naturii de maine – educatie pentru ecologie urbana prin utilizarea cadrului natural in crearea de experiente educationale non-formale, Colegiul National „Petru Rares" Suceava – educatie civica;
8. Se poate si ALTFEL!, Fundatia Noi Orizonturi, Cluj-Napoca – educatie financiara;
9. Scoala de Voluntariat, Federatia VOLUM, Bucuresti – educatie civica;
10. Valorile demnitatii, Asociatia Global Dignity, Bucuresti – educatie civica.

Mai multe detalii despre aceste proiecte gasiti pe: 
http://raiffeisencomunitati.ro/grantwizard/granturi/

Raiffeisen Bank in Romania deserveste aproximativ 2 milioane de clienti persoane fizice, aproximativ 100.000 IMM-uri si 5.700 de companii. Reteaua numara 466 de agentii, aproximativ 1.100 de ATM-uri, 164 de MFM (automate multifunctionale) si aproximativ 18.000 de EPOS-uri. Banca avea la jumatatea anului 2017 aproximativ 5.200.