Skip to main content

Raiffeisen Bank ofera dobanzi avantajoase la depozitele in valuta

Raiffeisen Bank vine in sprijinul clientilor cu solutii de economisire avantajoase in valuta


  • Comunicate de presă

 Bucuresti, 13 octombrie 2022 – Raiffeisen Bank si-a actualizat oferta de economisire in valuta, pentru clienti persoane fizice, venind cu dobanzi de pana la 0,5% pe an la depozitele la termen in euro si de pana la 2 % pe an la depozitele la termen in USD. 

Odata cu aceasta crestere a dobazilor in valuta a fost activat Contul de economii Super Acces Plus in euro si dolari, fara comisioane pentru deschidere, administrare sau inchidere. Super Acces Plus nu are limita de suma la alimentari sau transferuri, detinatorul avand acces oricand la bani. Pentru a da tuturor clientilor posibilitatea de a-si crea un fond de urgenta si de a-si diversifica portofoliul de economisire, suma minima pentru deschiderea unui depozit la termen in valuta a fost diminuata de la 500 EUR/USD la 200 EUR/USD. 

Raiffeisen Bank continua actiunile de planificare financiara si sprijinire a clientilor pentru a-si crea un fond de urgenta* si de a economisi constant pentru planurile pe termen mediu si lung, ca parte a strategiei noastre de a fi cei mai buni consilieri pentru clientii nostri si pentru nevoile lor financiare. Prin aceste masuri succesive de crestere a dobanzilor la depozite, atat pentru economiile in lei cat si pentru cele in valuta, se reduce impactul negativ indus de inflatie si de cresterea preturilor” declara Andra Ion, Director Planificare Financiara Personala in cadrul Raiffeisen Bank. 

*Fondul de urgenta este o suma de bani reprezentand intre 3 si 6 salarii/venituri lunare, economisita pentru a acoperi cheltuieli neprevazute (o problema de sanatate care necesita investigatii costisitoare, o reparatie majora a locuintei sau a autoturismului, pierderea locului de munca etc); 

Raiffeisen Bank isi sustine clientii cu o oferta diversificata, cu solutii si produse de economisire sau investitii potrivite, in functie de nevoile, obiectivele financiare si stilul de viata al fiecaruia. 

 

Oferta de dobanzi pentru produse de economisire: 

 

Produs de economisire in leiDobanda bonificata (% pe an)
Depozit pe termen de 24 luni7.00%
Depozit pe termen de 12 luni6.75%
Flexidepozit - pe termen de 6 luni6.25%
Depozit pe termen de 3 luni6.00%
Cont de economii Super Access Plus3.00%

 

Produs de economisire in euroDobanda bonificata (% pe an)
Depozit pe termen de 12 luni0.50%
Depozit pe termen de 6 luni0.25%
Depozit pe termen de 3 luni0.15%
Cont de economii Super Access Plus0.01%

 

Produs de economisire in dolariDobanda bonificata (% pe an)
Depozit pe termen de 12 luni2.00%
Depozit pe termen de 6 luni1.00%
Cont de economii Super Access Plus0.01%

 

 

Oferta de economisire pentru persoane fizice a Raiffeisen Bank este disponibila 100% online, in aplicatiile Raiffeisen Smart Mobile si Raiffeisen Online. 

Clientii au posibilitatea sa-si diversifice economiile investind regulat cu ajutorul SmartInvest sau prin plati recurente in fondurile de investitii Ron Flexi, Ron Plus, Euro Plus sau Dolar Plus. Aceaste componente investitionale pot fi o solutie pentru clienti pe termen mediu si lung, aducand randamente potential superioare depozitelor la termen. 

Mai multe detalii despre solutiile si produsele de economisire sunt disponibile pe site-ul bancii:  

https://www.raiffeisen.ro/persoane-fizice/produsele-noastre/economii/ 
 

Raiffeisen Bank activeaza de 25 de ani pe piata bancara din Romania, fiind una dintre cele mai mari banci universale din tara. Banca deserveste peste 2,28 milioane de clienti, persoane fizice si juridice, are 4.700 de angajati, 300 de unitati in toata tara, 1.131 ATM-uri si MFM-uri, o retea de aproximativ 28.000 POS-uri.  

Pentru informatii suplimentare: comunicare.externa@raiffeisen.ro;