Skip to main content

Raiffeisen Bank ofera clientilor IMM POS pe telefon

Clientii IMM de la Raiffeisen Bank pot folosi telefonul sau tableta ca terminal de plata (POS) pentru serviciile si produsele lor


  • Comunicate de presă

Bucuresti, 11 august 2022  

RaiPOS (SoftPOS - Soft Point of Sale) este aplicatia care transforma telefonul sau tableta intr-un terminal electronic de plata cu cardul, pentru clientii IMM de la Raiffeisen Bank. Cardurile acceptate prin acest dispozitiv cu aplicatia aferanta sunt VISA sau Mastercard, atat cele de persoane fizice, cat si cele pt persoane juridice. Cerintele minime pentru dispozitivul pe care se va instala aplicatia RaiPOS sunt:  sistem de operare Android minim versiunea 10.0 si functionalitatea NFC. Dupa instalarea aplicatiei, pe orice telefon sau tableta, cu sistem de operare Andoid, dispozitivul va fi activat si poate fi utilizat in doar cateva ore. 

Aceasta noua posibilitate de acceptare a platilor cu cardul oferita de Raiffeisen Bank raspunde nevoilor tuturor comerciantilor ce au ca obiect de activitate vanzarea de produse si servicii.  

Cu optiunea RaiPOS clientii nostri devin ei insisi parte din infrastructura sistemului de plati, prin convertirea in conditii de siguranta a telefonului lor Android in terminal de plata. Fara cablu, monitor sau hartie, doar un telefon, care poate fi folosit oriunde, RaiPOS este o aplicatie care le va face viata mai usoara clientilor nostri si afacerea lor mai sustenabila.” explica Raluca Nicolescu, director Aria IMM la Raiffeisen Bank. 

De ce ar opta un comerciant pentru o astfel de solutie?  

Datorita costurilor mai reduse fata de POS-ul standard – prima descarcare si activarea aplicatiei pe telefon/tableta este oferita gratuit de banca, iar de la a doua aplicatie de plata costul este de doar 25 lei pe luna, comision de administrare. Cel care se ocupa de administrarea dispozitivelor inregistrate poate vedea oricand situatia vanzarilor si sa genereze rapoarte din portalul web de comerciant. Accesul la utilizatorii terminalelor si gestionarea drepturilor de utilizare este, de asemenea, la indemana administratorului.   

RaiPOS este la fel de sigur ca un terminal POS standard. Pentru orice tranzactie de peste 100 lei se va introduce codul PIN. Aplicatia are posibilitatea sa trimita chitanta cu confirmarea tranzactiei pe mail, prin cod QR sau sa o afiseze pe ecranul telefonului sau tabletei.  

Raiffeisen Bank este una dintre bancile universale aflate in top 5 in Romania si deserveste 2,28 milioane de clienti, persoane fizice si juridice. Banca are peste 4.700 de angajati, circa 300 de agentii in toata tara, 1.131 de ATM-uri si MFM-uri, o retea de peste 27.900 de POS-uri. Pentru nevoile clientilor cu depuneri mari de numerar, banca a instalat echipamente de tip Smart DropBox. Reamintim ca din februarie 2022 toate unitatile Raiffeisen Bank opereaza fara casierii, pentru ca angajatii din agentii sa poata asigura consiliere pentru clientii nostri. 

Pentru informatii suplimentare: comunicare.externa@raiffeisen.ro