Skip to main content

Raiffeisen Bank model de scalare pentru IMM

Raiffeisen Bank ofera credite de pana la 500.000 de euro celor mai ambitioase IMM-uri, pe baza unui model de scalare personalizata


  • Comunicate de presă

Banca lanseaza factory GROW – un model de scalare personalizata, pe baza caruia antreprenorii pot obtine un credit de pana la 500.000 de euro, pentru a-si propulsa afacerile pe alte piete, a-si extinde modelul de business sau sa inoveze; 
Se pot inscrie in modulul de scalare antreprenorii care au deja un model de business validat de piata, si o viziune clara asupra planului de dezvoltare a afacerii; 
Inscrierile la factory GROW sunt deschise pe toata perioada anului https://www.raiffeisenfactory.ro/factory-grow; cei care se inscriu pana pe 17 septembrie, respectiv 17 octombrie, vor parcurge cu prioritate etapele de selectie; 
Bucuresti, 7 septembrie 2022 - La cinci ani de la lansare, programul factory by RAIFFEISEN BANK devine un ecosistem de oportunitati pentru antreprenorii care au nevoie de resurse, indrumare si sprijin pentru a-si duce afacerile la urmatorul nivel de dezvoltare. Astfel, in premiera pentru Romania, Raiffeisen Bank ofera companiilor mature oportunitatea de a creste accelerat, cu o strategie personalizata de scalare, potrivita nevoilor de business.  

Modulul de scalare factory GROW se adreseaza tuturor antreprenorilor curiosi, deschisi spre invatare, cu know-how solid in business si care sunt determinati sa isi extinda afacerea. In factory GROW, acestia beneficiaza gratuit de o strategie de scalare personalizata, in baza unor obiective clare de crestere, primesc sprijin pentru a identifica directiile pe care ar trebui sa se concentreze, dar si instrumentele necesare pentru a gestiona cu usurinta schimbarile din afacerea lor.  

Pentru a implementa strategia de scalare, antreprenorii au acces la un credit de pana la 500.000 de euro si beneficiaza de sprijin constant si indrumare din partea echipei factory GROW, formata din specialisti Raiffeisen Bank si antreprenori cu experienta in procesul de scalare.  

Beneficii si oportunitati in modulul de scalare 

Pe langa finantarea si strategia de scalare oferite, antreprenorii vor avea sansa sa isi dezvolte calitatile de management si leadership pentru a putea coordona procesul de crestere a business-ului, vor avea acces la piete noi si vor putea sa isi extinda modelul de business in Europa sau chiar in lume. Totodata, vor primi recomandari practice despre cum sa-si ajusteze structura afacerii astfel incat sa corespunda ambitiilor de scalare, dar si cum sa inoveze produsul, serviciul sau modelul de business pentru a capta si creste interesul publicului pentru oferta companiei.  

factory GROW - o solutie la nevoile antreprenorilor 

factory GROW reprezinta un raspuns la nevoia de resurse si know-how subliniata de antreprenorii romani care isi doresc sa accelereze dezvoltarea companiilor, dar au nevoie de sustinere financiara si nu numai, pentru a face acest pas.  

Discutam zilnic cu zeci de antreprenori pentru a le intelege nevoile de business si modul in care produsele noastre ii pot ajuta. Multe companii romanesti, ajunse la o anumita maturitate, simt nevoia sa treaca la urmatorul nivel de dezvoltare, sa-si modernizeze procesul intern de organizare, sa lanseze un produs nou sau un serviciu inovator. Astfel, am decis sa dezvoltam factory GROW, un modul de scalare dedicat nevoilor si viziunii antreprenorilor romani. Pe tot parcursul procesului de scalare expertii nostri vor ghida companiile, ajutandu-le sa-si gestioneze corect riscurile si sa-si extinda afacerea conform strategiei si obiectivelor lor.” a explicat Vladimir Kalinov, vicepresedinte Retail la Raiffeisen Bank.  

Modulul de scalare Factory GROW este un program ambitios pentru un grup ambitios de manageri! Factorul diferentiator al unei companii, potential candidata pentru scalare, il reprezinta un model de afaceri confirmat si repetabil. Dupa cum s-a dovedit in alte tari ale Uniunii Europene, finantarea este esentiala pentru calatoria de scalare, iar acesteia i se va adauga sprijinul Raiffeisen Bank, adaptat la nevoile individuale ale fiecarei companii.” a completat Raluca Cibu-Buzac, reprezentant Luminspino, partener in implementarea modulului de scalare. 

Pasii pentru a aplica in factory GROW: 

Antreprenorul completeaza un formular de diagnosticare, construit pentru a identifica nevoile financiare, punctele forte, masurile necesare si directiile de actiune propuse de companie; 
echipa factory GROW va selecta afacerile in functie de potentialul lor de scalare; 
odata ce procesul de diagnosticare s-a incheiat, antreprenorul alaturi de echipa de specialisti construiesc strategia de scalare personalizata, care sa asigure o crestere rapida si sigura.  
pe o durata de trei ani, timp in care strategia de scalare este implementata, antreprenorii beneficiaza de sprijin constant din partea echipei factory GROW, care va urmari si analiza daca dezvoltarea companiei are loc in parametrii prevazuti si daca rezultatele corespund asteptarilor.  
Cum se pot inscrie antreprenorii in modul? 

Inscrierile in factory GROW sunt deschise de acum pe tot parcursul anului 2022, pe https://www.raiffeisenfactory.ro/factory-grow. Antreprenorii au la dispozitie doua termene intermediare de inscriere in modul, 17 septembrie si 17 octombrie, daca isi doresc ca business-ul lor sa fie evaluat cu prioritate intr-unul din cele doua intervale de evaluare.  

Mai multe detalii despre factory GROW sunt disponibile pe www.raiffeisenfactory.ro. 

Despre Raiffeisen Bank  

In ultimii ani, Raiffeisen Bank a intensificat procesul de simplificare si transformare digitala, dezvoltand o serie de solutii digitale de creditare, plati online si cu dispozitive mobile care sa raspunda nevoii clientilor de a avea acces la servicii bancare oriunde, oricand. 

Raiffeisen Bank ofera servicii universale de banking pentru 2,3 milioane de clienti persoane fizice si juridice. Peste 1,15 milioane clienti digitali folosesc aplicatiile Raiffeisen Smart Mobile si Raiffeisen Online. Banca are 4.600 de angajati si o retea de peste 300 de agentii in toata tara, aproximativ 1131 de ATM-uri si MFM-uri si 27.900 de POS-uri.   

Despre factory by RAIFFEISEN BANK 

Aflat la a cincea editie, factory by RAIFFEISEN BANK este un program care sustine inovatia in business prin acordarea unor credite avantajoase de pana la 50.000 de euro startup-urilor din Romania. Pana in acest moment, peste 270 dintre business-urile care au trecut prin portile fabricii au beneficiat de mentorat si finantare de peste 10 milioane de euro.