Skip to main content

Raiffeisen Bank a saptea banca care lanseaza platile instant

Raiffeisen Bank lanseaza platile instant, intrand astfel in top 7 banci care au aderat la schema Transfond


  • Comunicate de presă

Produsul faciliteaza transferul banilor in cateva secunde și este disponibil 24/7/365 din aplicatia Raiffeisen Smart Mobile, autorizarea platilor fiind posibila cu elemente biometrice sau PIN, in deplina siguranta.  

In prima etapa, serviciul instant (plati interbancare mai mici de 50.000 lei, efectuate catre banci aflate in schema de plati instant) este pus de Raiffeisen Bank la dispozitia clientilor sai persoane fizice. Banca va dezvolta serviciul in perioada imediat urmatoare și catre persoanele juridice. 
In acest moment, toti clientii Raiffeisen Bank - persoane fizice și persoane juridice - pot primi instant banii care se trimit prin banci aflate in schema instant.

"Caracteristica principala a platilor instant este de "tranzactii in timp real", suma transferata ajunge in contul beneficiarului in maxim 10 secunde de la initierea platii. In plus, disponibilitatea non-stop a serviciului va pozitiona clar produsul in topul preferintelor consumatorilor, dar și al firmelor care iși incaseaza banii instant. Astfel se creeaza oportunitati de configurare și lansare a unor noi produse și servicii bancare bazate pe "ecosistemul instant", cum sunt platile prin coduri QR." a spus Florentina Stilu, Director Servicii Tranzactionale la Raiffeisen Bank.

Avem peste 2,3 milioane de clienti persoane fizice, din care jumatate (1,15 milioane) sunt clienti digitali. Prin lansarea platilor instant ne dorim sa atragem in era digitala pe toti clientii noștri. Cine detine un cont curent la Raiffeisen Bank  trebuie sa foloseasca aplicatia Smart Mobile, iar experienta lor de detinator de cont curent se va imbunatati semnificativ. Așa cum știti costurile sunt 0, daca se face o singura plata lunar. De asemenea, pot sa-i asigur pe clienti ca securitatea tranzactiilor este permanent monitorizata de banca prin toate mijloacele existente. E una dintre preocuparile noastre majore.”  a spus Vladimir Kalinov, Vicepreședinte Retail la Raiffeisen Bank. 
 
 Mai multe informatii:  https://www.raiffeisen.ro/persoane-fizice/produsele-noastre/operatiuni-curente/servicii-online/mobile-banking/;  
Grupul Raiffeisen are 25 de ani de activitate pe piata bancara din Romania și deservește peste 2,28 milioane de clienti, persoane fizice și juridice. Banca are aproape 4.700 de angajati, 300 de agentii in toata tara,  1.131 ATM-uri și MFM-uri și o retea de peste 27.900 POS-uri. 
 
Pentru informatii suplimentare: comunicare.externa@raiffeisen.ro