Skip to main content

CloudCart obtine o noua finantare din partea Elevator Ventures

CloudCart obtine o noua finantare din partea Elevator Ventures, Divizia de Investitii a Raiffeisen Bank International, pentru a accelera digitalizarea IMM-urilor din Europa Centrala si de Est


  • Comunicate de presă

CloudCart, o platforma de comert electronic all-in-one pentru IMM-uri cu sediul central in Bulgaria, a reusit sa obtina o finantare suplimentara de la un nou investitor, Elevator Ventures, Divizia de Capital de Risc Corporativ a Raiffeisen Bank International (RBI). Elevator Ventures se alatura investitorului existent NV3, care a contribuit, de asemenea, cu finantare in aceasta runda. Veniturile noii finantari vor fi utilizate pentru a investi in cresterea companiei, inclusiv in dezvoltarea tehnologica si extinderea in noi zone geografice din Europa Centrala si de Est.

CloudCart ofera un software usor de utilizat pentru a automatiza crearea de magazine de comert electronic, precum si un ecosistem complet de instrumente si servicii de asistenta localizate pentru fiecare piata, pentru a acoperi toate nevoile operationale zilnice ale intreprinderilor mici si mijlocii. CloudCart creeaza valoare pentru comerciantii online din IMM-uri, ajutându-i sa se concentreze pe ceea ce stiu sa faca cel mai bine: crearea si vânzarea online a produselor si serviciilor lor - in timp ce CloudCart ofera infrastructura si serviciile cu valoare adaugata pentru a-i ajuta sa-si extinda afacerea. Dupa ce si-a inceput initial activitatea pe piata bulgara, CloudCart a obtinut 3,5 milioane de comenzi din partea magazinelor electronice care opereaza prin intermediul platformei, peste 34,5 milioane de clienti unici si o cifra de afaceri totala de 140 de milioane de euro realizata de comerciantii CloudCart.

Viziunea CloudCart este de a schimba modul in care comertul electronic se desfasoara zilnic. Prin urmare, s-a axat pe crearea unei stive de infrastructura de eCommerce de viitor. Aceasta include construirea unui software sigur si scalabil, care este totusi suficient de flexibil pentru a sustine nevoile specifice ale clientilor. CloudCart permite acest lucru prin combinarea a ceea ce este mai bun din doua lumi, open-source si SaaS, si prin aparitia ca un jucator Open SaaS de nivel urmator. In loc sa se limiteze la solutii software gata de utilizare, CloudCart a creat un sistem mai deschis, care permite diferitilor furnizori de servicii terte, cum ar fi studiouri web, agentii, designeri si dezvoltatori, sa construiasca pe baza platformei de baza de comert electronic. Compania de software se bazeaza pe tendinta de personalizare sporita a serviciilor, care, in opinia sa, va deveni si mai pronuntata in viitor. In aceasta perspectiva, CloudCart face posibila personalizarea intregului magazin electronic, in functie de comportamentul de consum al cumparatorilor.

"Ceea ce a iesit in evidenta pentru noi a fost intelegerea profunda de catre CloudCart a nevoilor unice si a punctelor de inflexiune ale comerciantilor din IMM-uri, ceea ce ii motiveaza pasiunea de a le aborda. Suntem entuziasmati de ritmul continuu de crestere a comertului electronic in regiunea CEE si credem ca Nikolay Iliev (CEO) si echipa sa sunt in momentul optim pentru pentru a-l valorifica", declara Maximilian Schausberger, Managing Director al Elevator Ventures.

"Suntem extrem de mândri ca Elevator Ventures, Divizia de Capital de Risc Corporativ a Raiffeisen Bank International (RBI), sustine CloudCart. Cred ca impreuna putem duce comertul electronic european la urmatorul nivel de evolutie. Integrarile tehnologice ale CloudCart si parteneriatele pe care le-am incheiat cu actori strategici de pe piata, precum Elevator Ventures, ne ofera sansa reala de a realiza exact acest lucru. Intotdeauna am avut tehnologia si expertiza necesare pentru a ajuta companiile cu nevoile lor de comert electronic, dar, având in vedere schimbarile care apar in comertul electronic pe zi ce trece, acest lucru deschide mult mai multe oportunitati de crestere transfrontaliera pentru noi toti", a spus Nikolay Iliev, Co-fondatorul si Director General CloudCart.

Despre Elevator Ventures

Elevator Ventures este entitatea de Corporate Venture Capital a Raiffeisen Bank International (RBI), cu sediul central la Viena. Aceasta se concentreaza, in principal, pe investitii in faza initiala si de crestere in Fintech si in tehnologiile generice conexe din Europa Centrala si de Est. In rolul de partener principal de crestere pentru Fintech-urile din Europa Centrala si de Est, Elevator Ventures valorifica expertiza, reteaua si puterea corporativa a Grupului RBI, pentru a ajuta companiile promitatoare sa se extinda in aceasta regiune dinamica si nu numai.

www.elevator-ventures.com