Skip to main content

Tasuleasa Social si Raiffeisen Bank planteaza 5000 de nuci in zona Copsa Mica

Peste 5000 de nuci plantati de Tasuleasa Social si Raiffeisen Bank in zona Copsa Mica


  • Comunicate de presă

Bucuresti, 17 noiembrie 2021 

In perioada 18 – 20 noiembrie, Tasuleasa Social impreuna cu Raiffeisen Bank planteaza langa Copsa Mica, o padure de peste 5000 de nuci. Aflata pe Via Transilvanica (cel mai important proiect marca Tasuleasa Social, in care Raiffeisen Bank e partener strategic) padurea de nuci va fi plantata in urma implicarii angajatilor bancii intr-o campanie dedicata reducerii amprentei de carbon.  

In perioada iulie – septembrie in cadrul Raiffeisen Bank s-a desfasurat proiectul “Planteaza un copac!” care a insemnat punerea la dispozitia angajatiilor a unei solutii de gamification, legata de cumparaturile facute in benzinariile din retelele OMV, Petrom si Rompetrol. Astfel, angajatii bancii care faceau plati cu cardul in aceste benzinarii puteau acumula puncte care, la randul lor, in functie de valoarea tranzactiei, se transformau in copaci de plantat. 

 “Campania “Planteaza un copac!” completeaza initiativele bancii dedicate inovatiei si sustenabilitatii, doua teme importante pentru noi. Printr-un joc simplu am atras atentia angajatilor nostri asupra problemei reducerii amprentei de carbon si i-am incurajat sa se implice intr-un demers concret, necesar, placut, cu efecte pe termen lung - plantarea unei paduri. Reducerea amprentei de carbon e o problema care ne priveste si ne afecteaza pe toti, iar rezolvarea ei nu e posibila fara implicarea fiecaruia dintre noi.” a spus Corina Vasile, director de Comunicare si Sustenabilitate la Raiffeisen Bank. 

Ideea unui joc cu efect asupra reducerii amprentei de carbon a aparut in cadrul proiectului Elevator Lab, competitie prin care an de an grupul RBI invita companiile fintech sa propuna solutii cu adevarat revolutionare pentru activitatea financiar- bancara. Insert Coin este unul dintre finalistii anului trecut si fintechul care a creat solutia de gamification “Planteaza un copac!”.  “Acest proiect a constat in gasirea unui mod digital, simplu si inovator de a implica oamenii, prin intermediul obiceiurilor lor cele mai comune – cel de a face cumparaturi, completat de un comportament sustenabil, de implicare in comunitate. Folosirea acestei solutii pentru reducerea amprentei de carbon face din Raiffeisen Bank un pionier in domeniul sustenabilitatii, iar noi suntem foarte mandri sa fim parte din acest demers.”, a declarat Carl Bjerkne, CEO Insert Coin.  Compania suedeza este cunoscuta in piata pentru crearea jocului de mare succes, Candy Crush Saga, precum si alte solutii de tip gamification.

Plantarea celor peste 5000 de nuci are loc la Copsa Mica, in cartierul Tarnavioara, iar padurea se alatura Via Transilvanica pe o suprafata de 10 hectare. “Am ales nucul atat pentru lemnul sau, cat si pentru fructele pe care le va oferi comunitatii Copsa Mica. Ne bucuram ca aceasta padure se alatura Via Transilvanica, drumul care uneste si unul dintre proiectele noastre de suflet, unde Raiffeisen Bank si-a adus, de asemenea, un aport substantial. Unim totodata doua proiecte cu impact mare in comunitatea din Copsa Mica. Alt mod mai bun decat, probabil, cea mai mare padure de nuci din Romania, nu cred ca puteam gasi.”, spune Alin Useriu, presedintele Asociatiei Tasuleasa Social.    

La campania de impadurire participa aproximativ 300 de voluntari, printre care si angajati Raiffeisen Bank, din mai multe orase ale tarii. Plantarea se desfasoara in conditii de maxima siguranta si respectand recomandarile autoritatilor si restrictiile aflate in vigoare. 

Raiffeisen Bank este una dintre bancile universale aflate in top 5 in Romania si deserveste 2,2 milioane de clienti, persoane fizice si juridice. Banca are peste 4.600 de angajati, 300 de agentii in toata tara, 700 de ATM-uri, 400 de masini multifunctionale (MFM-uri) si o retea de peste 24.400 de POS-uri.