RBI castiga trei premii regionale pentru finantare sustenabila

RBI (Raiffeisen Bank International) castiga trei premii regionale de la revista Global Finance pentru sustenabilitate

• Premiul pentru leadership de top in finantarea sustenabila
  • Premiul pentru leadership de top in obligatiuni sustenabile
  • Premiul pentru leadership de top in obligatiuni verzi

Globale Finance si-a anuntat recent selectiile pentru premiile 2021 pentru sustenabilitate, acordate in premiera. Raiffeisen Bank International (RBI) a fost onorata cu trei premii pentru Europa Centrala si de Est (ECE), inclusiv premiul cel mai important al regiunii „Leadership de top in finantarea sustenabila”.

De mai bine de 30 de ani, jucam un rol cheie in sustinerea transformarii economiilor tarilor din Europa Centrala si de Est (ECE) din economii planificate in economii de piata. Acum ne dorim sa fim lider in transformarea economiilor din pietele pe care activam in modele economice sustenabile. Lucram cu viteza maxima pentru a realiza acest lucru si putem vedea clar primele succese”, a declarat Johann Strobl, CEO al RBI. „Premiile reprezinta o recunoastere foarte binevenita a eforturilor noastre”

Potrivit datelor din tabelele Bloomberg pentru prima jumatate a anului 2021, Grupul RBI ocupa primul loc ca aranjor de obligatiuni sustenabile atat prin volum, cat si prin numarul de tranzactii din Austria si ECE. RBI si-a lansat propriul program de emisiuni de obligatiuni verzi inca din 2018, cu scopul de a promova imprumuturile sustenabile in Austria si ECE. Cu un volum total de aproape 1,3 miliarde EUR, RBI este in prezent cel mai mare emitent de obligatiuni verzi din Austria. In 2021, RBI si-a lansat programul de obligatiuni verzi catre bancile sale, filiale din Europa Centrala si de Est. Tatra banka din Slovacia, Raiffeisen Bank din Romania si Raiffeisenbank din Republica Ceha au emis obligatiuni verzi cu un volum total de aproape un miliard de euro in 2021, facand din Grupul RBI cel mai mare emitent de obligatiuni verzi din aceste tari.

Noul program de premii Global Finance recunoaste leadership-ul global si regional in domeniul finantarii sustenabile, adica finantarea initiativelor menite sa atenueze impactul negativ al schimbarilor climatice si sa contribuie la construirea unui viitor durabil pentru umanitate. Castigatorii au fost alesi pe baza datelor publice existente, precum si a cercetarilor independente. Criteriile de evaluare au inclus politici si obiective de guvernanta corporativa, precum si realizari masurabile de mediu sau sociale in finantarea sustenabila.