Skip to main content

Raiffeisen Bank lanseaza platforma de solutii verzi pentru IMM

https://bank.raiffeisen.ro/ro/sustenabilitate/home.html


  • Comunicate de presă

Bucuresti, 22 decembrie 2021

Romania este prima tara care lanseaza o platforma de solutii verzi pentru IMM, conceputa de Raiffeisen Bank International (RBI) in cooperare cu Creative Dock. 

https://bank.raiffeisen.ro/ro/sustenabilitate/home.html 

Noua platforma digitala pilot este un instrument valoros, menit sa sprijine companiile din Romania in tranzitia catre o economie verde si va fi implementata in viitor si in alte tari in care grupul RBI e prezent.  

Prima etapa de dezvoltare a platformei este gandita sa ofere solutii IMM-urilor pentru reducerea costurilor, in contextul cresterii preturilor de energie electrica. Instalarea de sisteme fotovoltaice este o solutie la indemana, iar platforma asigura accesul la o retea de parteneri specializati si la finantarea oferita de Raiffeisen Bank. De asemenea, cei interesati sa afle mai multe detalii despre beneficiile energiei verzi, gasesc in platforma o serie de articole si testimoniale, precum si stiri cu cele mai noi informatii din domeniu. IMM-urile au astfel acces la un ghid complet - de la evaluarea nevoilor lor, intelegerea intregului context, a oportunitatilor din piata de energie la managementul proiectului, finantarea lui, instalarea si apoi, intretinerea echipamentelor. 

Platforma se adreseaza companiilor mici si mijlocii care au calitatea de prosumator (energia regenerabila produsa de echipamentele achizitionate este de pana la 100kW putere instalata si este destinata consumului propriu).   

Solutiile verzi pentru IMM-uri sunt puse la dispozitie prin intermediul unei platforme dezvoltata in cooperare cu Creative Dock Austria, o companie europeana de tehnologie cu sediul in Viena. Creative Dock Austria face parte din Creative Dock Group, cu sediul in Praga, Republica Ceha. 
In studiile calitative si cantitative, facute de Creative Dock impreuna cu Raiffeisen Bank, 56% dintre respondenti s-au declarat interesati de sistemele fotovoltaice si au asociat spontan o astfel de alegere cu sustenabilitatea, optimizarea costurilor si eficienta pe termen lung. In viitor alte subiecte din domeniul sustenabilitatii isi vor gasi locul pe aceasta platforma, cum ar fi: echipamente pentru eficienta energetica, modernizarea cladirilor, mobilitatea electrica etc. 

Desi clientilor nostri IMM le este mai aproape decat credem subiectul economiei verzi, tranzitia la afaceri sustenabile nu e deloc usoara in practica, deorece le lipsesc timpul si resursele necesare pentru a reuni toti actorii sau pentru a obtine finantare pentru echipamente sau pur si simplu, solutiile potrivite. Noi ne-am dorit sa punem la un loc tot ce au nevoie clientii pentru a le face tranzitia usoara si am creat acest spatiu virtual unic pentru solutii verzi, cu o componenta de finantare cu multe avantaje din punct de vedere pret, garantii si termen. Vom continua sa dezvoltam platforma adaugand si alte instrumente utile pe baza opiniilor si nevoilor clientilor nostri.” a declarat Raluca Nicolescu, director executiv IMM la Raiffeisen Bank. 

Misiunea noastra a fost dezvoltam pentru Raiffeisen Bank International o platforma in care IMM-urile pot obtine acces usor la informatii relevante si de incredere despre sistemele fotovoltaice. Pe platforma, IMM-urile se pot conecta direct cu experti, parteneri si, cel mai important, beneficiaza de conditii de finantare favorabile pentru imprumuturile verzi." a spus Igor Prerovsky, CEO Creative Dock Austria. 

* * * * *

Despre Raiffeisen Bank 

Raiffeisen Bank este una dintre cele mai mari cinci banci din Romania, cu peste 2,22 milioane de clienți, persoane fizice și juridice. Banca are peste 4.600 de angajați, 300 de agentii in toata tara, 660 de ATM-uri, 450 de masini multifunctionale (MFM-uri) si o retea de peste 25.600 de POS-uri. 

Despre Creative Dock

Construim companii - de la idee, la implementare si operare 
Creative Dock este un dezvoltator de companii, care proiecteaza, construieste si scaleaza produse digitale in mai multe industrii, cum ar fi banci, asigurari, energie, mobilitate și altele. Compania se concentreaza pe proiectarea rapida, testarea, construirea si scalarea noilor produse digitale disruptive. Cu o echipa de 450 de specialisti din 10 tari (Germania, Franta, Elvetia, Olanda, Republica Ceha, Slovacia, Austria, Ungaria, Marea Britanie, Danemarca), Creative Dock detine toate capabilitatile necesare pentru a lansa proiecte/produse digitale.