Skip to main content

Raiffeisen Bank continua sa acorde credite Noua Casa

Raiffeisen Bank a reluat acordarea de credite Noua Casa, in urma suplimentarii de catre FNGCIMM a sumelor alocate ca si garantii.


  • Comunicate de presă

Bucuresti, 18 noiembrie 2021

Raiffeisen Bank a reluat acordarea de credite Noua Casa, in urma suplimentarii de catre FNGCIMM a sumelor alocate ca si garantii. Astfel, clientii pot opta atat pe variantele de credite pentru achizitie locuinte pe care banca le ofera, cat si pentru credite Noua Casa. Aceaste sume suplimentare alocate de catre FNGCIMM ca si garantii pot fi utilizate pana la  31.12.2021 inclusiv, iar clientii pot sa solicite emiterea unor promisiuni de garantare cu o valabilitate de pana la 18 luni, acolo unde este cazul.  

Reamintim ca creditele Noua Casa au un avans 5%, daca se achizitioneaza imobile noi/vechi cu pretul de maxim 70.000 euro sau au un avans de 15%  pentru imobile noi (cu mai putin de 5 ani de la receptie), cu pretul de vanzare intre 70.001 si 140.000 euro. 

In agentiile Raiffeisen Bank, clientii pot obtine pe loc sau in maximum 24 ore preaprobarea financiara pentru creditele imobiliare, valabila pana la 90 de zile, timp in care isi pot cauta locuinta pe care si-o doresc. 

Pana la 30 septembrie 2021, atat prin produsul propriu de finantare, cat si prin participarea la programul Noua Casa, banca a acordat cu aproximativ 50% mai multe credite imobiliare, ca volum, decat in aceeasi perioada a anului trecut, incurajand mai ales achizitia de imobile verzi. Aproximativ 40% din totalul locuintelor finantate de banca au clasa energetica A. 

Raiffeisen Bank are peste 20 de ani de activitate pe piata bancara din Romania si peste 2,22 milioane de clienti, persoane fizice si juridice. Banca are peste 4.600 de angajati, 300 de agentii in toata tara, 660 de ATM-uri, 450 de masini multifunctionale (MFM-uri) si o retea de peste 25.600 de POS-uri.