Skip to main content

Raiffeisen Bank a lansat noua platforma Rflex dedicata schimbului valutar pentru companii

Raiffeisen Bank a dezvoltat si a lansat noua platforma Rflex, dedicata schimbului valutar pentru companii mari si IMM-uri


  • Comunicate de presă

Bucuresti, 9 februarie 2021 - Serviciile platformei Rflex se adreseaza atat companiilor mari cat si IMM, care au operatiuni de schimb valutar in activitatea curenta, fie ca vorbim de importatori si exportatori, de companii din domeniul energetic sau trading de cereale, telecom, transporturi, constructii si imobiliare sau industrie farmaceutica etc.

Incepand din aceasta saptamana, platforma este disponibila pentru cateva sute de clienti ai Raiffeisen Bank, iar in urmatoarele saptamani accesul va fi extins, treptat, catre mai multe companii. Primele tranzanctii s-au inregistrat deja cu succes, iar banca primeste feedback permanent de la clienti si il va integra in versiunile imbunatatite ale platformei.

Misiunea noastra este sa fim partenerul financiar preferat al comunitatilor din care facem parte si sa aducem o contributie valoroasa. Asa facem si cu aceasta platforma online dedicata companiilor, prin care oferim un acces facil si transparent la cotatiile si tranzactiile de schimb valutar. RFlex este un proiect pornit aici, la noi in Romania, la Raiffeisen Bank, care urmeaza sa fie implementat in toata rețeaua grupului mama RBI. Acest lucru ma face sa fiu, inca o data, mandru de echipa mea si increzator in viitorul bancii.”, a declarat James Stewart, vicepresedinte Trezorerie si Piete de Capital, Raiffeisen Bank.

Dezvoltarea aceastei platforme s-a facut printr-o scanare profunda a pietei de catre echipa bancii din zona de Trezorerie si Piete de Capital pentru a afla direct de la utilizatori care sunt componentele pe care un produs online de tranzactionare ar trebui sa le acopere, atunci cand se negociaza si se tranzactioneaza cursurile valutare. Au fost identificate astfel functionalitati neacoperite inca in piata de catre solutiile similare existente. RFlex ofera clientilor pasi usor de parcurs, cotatii competitive in timp real, un panou de comanda pentru tranzactii si conturi, dar si o interfata personalizabila. 

Beneficiile acestei platforme sunt:
•    cotatii competitive pentru schimburile valutare;
•    transparenta si acces la miscarile pietei valutare
•    acces de oriunde, oricand;
•    asistenta completa, dedicata, din partea echipei bancii; 
•    imbunatatirea fluxului de lichiditati, cu impact in dezvoltarea companiei;

Ne-am dorit ca interactiunea client-banca, atunci cand ne referim la tranzactionarea cursului valutar, sa se concretizeze in interiorul unei platforme care poate sa ofere siguranta, sa fie usor de folosit, accesibila de oriunde, oricand si cu cotatii competitive. Pe parcursul anului trecut am construit de la zero, impreuna cu clientii nostri, aplicatia pentru comunitatea Raiffeisen, colaborand cu echipe dedicate din Viena, Varsovia si Bucuresti. Cu totii suntem incantati de calatoria noastra impreuna si de functionalitatiile oferite de platforma Rflex, iar povestea continua! Product owner-ul nostru, Alexandru Suica, si echipa interdisciplinara vor adauga functionalitati relevante in aplicatie asa cum le vom afla direct de la sursa – clientii nostri.”, a spus Mihai Lazar, director vanzari trezorerie, Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Bank are peste 20 de ani de activitate pe piata bancara din România si peste 2,1 milioane de clienti, persoane fizice si juridice. Banca are peste 4.900 de angajati, 340 de agentii in toata tara, 750 de ATM-uri, 370 de masini multifunctionale (MFM-uri) si o retea de peste 23.500 de POS-uri.

Pentru informatii suplimentare: comunicare.externa@raiffeisen.ro;