Skip to main content

Concurs de granturi Raiffeisen Comunitati 2021 la start

Raiffeisen Comunitati, editia 2021: finantari nerambursabile de 500.000 lei pentru 10 proiecte educationale


  • Comunicate de presă

•    Raiffeisen Bank a alocat anul acesta o jumatate de milion de lei pentru finantarea a 10 proiecte educationale;
•    Proiectele pentru concursul de granturi Raiffeisen Comunitati trebuie inscrise pana in 29 iulie 2021 pe platforma https://granturi.raiffeisencomunitati.ro/ 

Bucuresti, 6 iulie 2021 - Raiffeisen Bank anunta inceperea inscrierilor in competitia anuala de granturi Raiffeisen Comunitati, prin care acorda finantari nerambursabile in valoare de 500.000 de lei pentru 10 proiecte de educatie non-formala, implementate de organizatii neguvernamentale si scoli publice. Proiectele trebuie inscrise pana pe 29 iulie, la ora 17:00, pe platforma Granturi.raiffeisencomunitati.ro

Proiectele care pot obtine finantare in concursul de granturi Raiffeisen Comunitati trebuie sa se desfasoare pe o perioada intre 4 si 12 luni, cu incepere din ultimul trimestru din 2021. Suma maxima care poate fi accesata de catre un aplicant este de 50.000 de lei, iar organizatia care aplica trebuie sa acopere din surse proprii sau alte surse de finantare minimum 20% din valoarea proiectului. Proiectele trebuie sa se incadreze intr-una dintre cele 4 categorii acceptate in concurs: educatie financiara, educatie antreprenoriala, educatie profesionala si educatie civica.

Proiectele castigatoare sunt alese prin derularea a doua etape de jurizare: in prima etapa proiectele sunt evaluate de o echipa de specialisti in proiecte comunitare si de angajatii Raiffeisen Bank, iar in a doua etapa 20 de finalisti isi sustin ideile in fata unei comisii independente de jurizare, formata din experti in programe educationale, care alege cele 10 proiecte care vor fi finantate cu pana la 50.000 lei fiecare.

Dupa un an in care sistemul educational a trebuit sa se adapteze brusc la contextul sanitar, nevoia de sustinere a proiectelor educationale cu impact in comunitate este cu atat mai mare. Concursul de granturi Raiffeisen Comunitati isi propune sa vina in ajutorul reprezentantilor societatii civile si institutiilor educationale care au identificat o nevoie in comunitate pe care vor sa o rezolve prin proiecte relevante”, a declarat Corina Vasile, Director de Comunicare si Relatii Publice  Raiffeisen Bank.

Pe langa finantarea oferita pentru implementarea proiectelor, organizatiile castigatoare vor beneficia de mentorat in domenii cum sunt: management financiar, fundraising, comunicare si dezvoltarea unei retele de sprijin in comunitate, astfel incat proiectele sa poata continua si dupa finalizarea finantarii oferite de Raiffeisen Bank.

Dedicat organizatiilor neguvernamentale si institutiilor de invatamant publice cu activitate in comunitatile in care banca este prezenta, Raffeisen Comunitati este cel mai longeviv program de finantare pentru programele de educatie non-formala din Romania. In cei 11 ani de desfasurare, Raiffeisen Bank a finantat peste 140 de proiecte, iar valoarea investitiei in aceasta perioada a ajuns la circa 5 milioane de lei.
Pentru informatii cu privire la procesul de inscriere in concurs, aplicantii au la dispozitie adresa de email raiffeisen.comunitati@raiffeisen.ro.