Skip to main content

BCR, BRD si Raiffeisen Bank anunta finalizarea tranzactiei CIT ONE

Prin aceasta tranzactie, cele trei banci urmaresc optimizarea, dezvoltarea si eficientizarea transportului si procesarii numerarului, consolidand segmentul dedicat de piata


  • Comunicate de presă

Banca Comerciala Romana, BRD Groupe Société Générale si Raiffeisen Bank finalizeaza tranzactia prin care devin actionari cu cote egale in CIT ONE, una dintre cele mai importante companii din piata de transport procesare si depozitare valori

Bucuresti, 1 octombrie 2020 – Banca Comerciala Romana, BRD Groupe Société Générale si Raiffeisen Bank Romania au finalizat tranzactia tripartita prin care detin o cota egala de actiuni de cate 33,(3)% in CIT ONE, una dintre cele mai importante companii de servicii integrate de transport, procesare si depozitare valori de pe piata din Romania.      

Tranzactia a fost autorizata de Consiliul Concurentei, cele trei banci angajandu-se ferm in respectarea masurilor care vor asigura conformarea cu regulile in materia dreptului concurentei.

Prin aceasta tranzactie, cele trei banci urmaresc optimizarea, dezvoltarea si eficientizarea transportului si procesarii numerarului, consolidand segmentul dedicat de piata si, totodata, urmeaza tendinta, la nivel international, de  colaborare intre actorii din piata bancara in acest domeniu. 

Pe termen scurt si mediu, cei trei parteneri au in vedere dezvoltarea accelerata a activitatii CIT ONE.

*  *

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, pensiilor private si a bancilor de locuinte.
BCR – Comunicare - Catalin Ionita, e-mail: catalin.ionita@bcr.ro, telefon: 0740.247.336, www.bcr.ro

*  *

BRD - Groupe Société Générale este cea mai extinsa retea bancara privata a tarii. Cu peste 2,2 milioane de clienti, BRD opereaza o retea de 625 de unitati, 30.000 de POS-uri si peste 1.500 de ATM-uri.  Banca universala care ofera servicii atat persoanelor fizice, cat si companiilor, BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. 
BRD Groupe Societe Generale - Comunicare: Traian Traicu, e-mail: traian.traicu@brd.ro, telefon: 0722.642.661, www.brd.ro 

*  *

Raiffeisen Bank ofera servicii universale de banking pentru 2,1 milioane de clienti persoane fizice, 97.000 de IMM-uri si 5.700 de companii mari si medii. Banca are aproximativ 5000 de angajati, 350 de agentii in toata tara, 770 de ATM-uri, 335 de masini multifunctionale (MFM-uri) si o retea de 23.000 de POS-uri.

Raiffeisen Bank e-mail: comunicare.externa@raiffeisen.ro; www.raiffeisen.ro;