Skip to main content

Elevator Lab Demo Day

A doua editie Elevator Lab s-a incheiat cu un Demo Day la sediul Raiffeisen Bank International RBI din Viena.


  • Comunicate de presă

Elevator Lab: 8 proiecte pilot dezvoltate in 4 luni
 
A doua editie Elevator Lab s-a incheiat cu un Demo Day la sediul Raiffeisen Bank International (RBI) din Viena, eveniment in care opt fintech-uri au prezentat proiectele pilot dezvoltate in cadrul acceleratorului fintech. Cele opt companii au intrat in programul de accelerare Elevator Lab in octombrie 2018, dupa a preselectie din peste 400 de aplicatii. Timp de patru luni, fiecare fintech a lucrat impreuna cu echipe din grupul RBI la dezvoltarea de solutii si aplicatii inovatoare, pe care le-au prezentat in fata juriului, a mentorilor si a peste 250 de persoane prezente la Demo Day.
 
"Atat eu cat si ceilalti colegi din juriu suntem impresionati de evolutia proiectelor pilot. Vedem potential pentru colaborari care ar aduce valoarea adaugata pentru fintech-uri, dar mai ales pentru clientii nostri”, a declarat Johann Strobl, CEO RBI, cu privire la rezultatele celor patru luni de accelerare. "In RBI, apreciem expertiza. Ultimele patru luni au insemnat o experienta intensa de invatare, datorita schimbului continuu de informatii si a colaborarii dintre banca si fintech-uri." a completat Strobl
 
Cele opt fintech-uri acopera domenii ca open banking (Cambrist - Irlanda), analiza avansata de date (Cityfalcon - UK si Sesamm - Franta), investii si tradingtech (Finabro - Austria si Limitless - Olanda), agentiile viitorului (Paykey - Israel si Pisano - UK) si regtech (Copsonic - Franta).
 
Solutiile dezvoltate au fost validate in medii de test, numite sandbox-uri, pornind de la date reale, si pot sa treaca intr-o etapa de lansare. In plus, prin intermediul Elevator Ventures, compania de corporate venture capital a RBI, banca poate investi in parteneriate strategice.  
 
Programul de accelerare Elevator Lab reprezinta o sansa reala pentru fintech-uri sa construiasca parteneriate cu grupul RBI. Unul dintre finalistii primei editii Elevator Lab, startup-ul kompany, care activeaza in domeniul solutiilor regtech, a semnat un contract cu RBI pentru crearea unei solutii care sa imbunatateasca procesul de cunoastere a clientelei (KYC – Know-Your-Customer) de tip corporate.
 
Avand in vedere succesul primelor doua editii, RBI anunta startul celei de-a treia runde a acceleratorului Elevator Lab in aprilie 2019. “Bineinteles ca va exista o a treia runda. Prin intermediul Challenge-urilor locale Elevator Lab avem si mai multe sanse sa cunoastem comunitatile fintech din pietele pe care activam." a spus Strobl
 
Lansat in iunie 2017, Elevator Lab este un program de accelerare organizat de grupul Raiffeisen Bank International (RBI) ce ofera participantilor acces potential la 14 piete din Europa Centrala si de Est (ECE). In 2018, grupul RBI a pus accent pe ecosistemul fintech din ECE prin organizarea de Challenge-uri locale Elevator Lab.