Skip to main content

A doua editie a programului factory by Raiffeisen Bank

“factory by RAIFFEISEN BANK” se desfasoara online, pe platforma  www.raiffeisenfactory.ro


  • Comunicate de presă

Pregatirile pentru a doua editie a programului “factory by RAIFFEISEN BANK” s-au incheiat; startup-urile romanesti isi pot pregati aplicatia pentru un credit de pana la 50.000 de euro;

Bucuresti, 22 ianuarie 2019 – Raiffeisen Bank va lansa in 12 februarie o noua editie a “factory by RAIFFEISEN BANK”, un program de creditare a startup-urilor, cu pana la 50.000 de euro/proiect. “factory by RAIFFEISEN BANK” se desfasoara online, pe platforma  www.raiffeisenfactory.ro si se adreseaza intreprinderilor mici si mijlocii cu istoric scurt de functionare sau celor care au o idee de afacere, dar nu si-au infiintat inca o firma.

Antreprenorii interesati de acest program pot intra pe https://raiffeisenfactory.ro/, isi pot crea un cont si vor avea acces la kitul de informatii pe care banca l-a pregatit pentru a doua editie a  concursului de proiecte startup-un ghid de pregatire a cerintelor pentru inscrierea proiectului, oferta de finantare si regulamentul de participare. Inscrierile de proiecte vor avea loc in perioada 12 februarie - 31 martie 2019.

Prin aceasta initiativa, Raiffeisen Bank incurajeaza infiintarea si dezvoltarea de startup-uri cu idei inovatoare si planuri de afaceri solide, iar antreprenorii selectati pentru finantare vor beneficia de indrumare si dupa terminarea concursului, pentru ca afacerile lor sa devina sustenabile.

„Experienta primei editii a programului ne-a incurajat si ne-a motivat sa continuam sa investim resurse si incredere in antreprenorii aflati la inceput de drum. Pentru ei acest program este o sansa mare, intr-un context financiar in care este destul de dificil sa gasesti finantare, pana cand afacerea nu devine sustenabila. Si nu ne limitam doar la sprijinul financiar, ci le oferim antreprenorilor acces la resurse si specialisti din diverse domenii de business, care sa ii ajute sa isi dezvolte si promoveze afacerea”, a spus Vladimir Kalinov, vicepresedinte de retail al Raiffeisen Bank.

La prima editie a programului, Raiffeisen Bank a finantat 27 de antreprenori la inceput de drum, cu un total de 3,5 milioane lei. De asemenea, banca le-a oferit acestora workshop-uri pe teme esentiale pentru reusita unui business si i-a premiat in cadrul unei gale festive, alaturi de partenerii si colaboratorii proiectului.

In acest an, Raiffeisen Bank va acorda pana la 100 de finantari pentru sustinerea companiilor startup, cu un buget maxim de 50.000 euro, echivalent in lei, pentru fiecare proiect. Participantii la concurs vor putea aplica pentru un credit de investitii sau un credit la termen pentru activitatea curenta, pana la 5 ani, cu un nivel avantajos de dobanda si cu garantii de la Fondul European de Investitii, prin programul Cosme.

Finantarile sunt acordate datorita Garantiei puse la dispozitie de catre COSME si de catre Fondul European pentru Investitii Strategice ("FEIS"), stabilite in temeiul Planului de investitii pentru Europa. Scopul FEIS este de a sustine finantarea si implementarea investitiilor productive in cadrul Uniunii Europene si respectiv de a asigura cresterea gradului de acces la finantare.

Mai multe informatii despre conditiile de participare la “factory by RAIFFEISEN BANK”puteti gasi in regulamentul concursului: https://www.raiffeisenfactory.ro/assets/regulament_factory_ed2_2019.pdf;
 si un video despre acest program:
https://www.youtube.com/watch?v=hKKr9jOI-dU&feature=youtu.be  

* * * *

Raiffeisen Bank este o banca universala de top care deserveste aproximativ 2 milioane de clienti persoane fizice, 100.000 IMM-uri si 5.600 de companii. Reteaua bancii in Romania numara peste 400  de unitati, peste 900 de ATM-uri, aproximativ 19.300 de EPOS-uri si 210 de MFM (automate multifunctionale).

Despre COSME
COSME este programul UE pentru competitivitatea IMM-urilor care se deruleaza in perioada 2014-2020, cu un buget total de 2,3 miliarde de euro. Cel putin 60% din program va fi dedicat facililitarii accesului la finantare pentru IMM-urile din Europa, prin doua instrumente financiare. Prin intermediul mecanismului de garantare a imprumuturilor, programul va oferi garantii si contragarantii institutiilor financiare, astfel incat acestea sa poata pune la dispozitia IMM-urilor mai multe imprumuturi si servicii de leasing financiar. Folosind mecanismul de capitaluri proprii pentru crestere, programul va furniza capital de risc fondurilor de investitii care investesc in IMM-uri, in principal in faza de extindere si de crestere. 
Programul COSME se bazeaza pe succesul Programului-cadru pentru competitivitate si inovare (CIP), care, in perioada 2007 – 2013, a contribuit la mobilizarea unor imprumuturi in valoare de peste 21 miliarde EUR si a unor capitaluri de risc in valoare de 2,8 miliarde EUR pentru mai mult de 400.000 de IMM-uri din Europa.
Companiile pot contacta diferitele institutii financiare existente din tarile lor pentru a accesa fondurilor europene la http://www.access2finance.eu/ 


Pentru informatii suplimentare: factory@raiffeisen.ro sau comunicare.externa@raiffeisen.ro;