ThinkOUT castiga marele premiu in cadrul Elevator Lab Challenge

ThinkOUT, startup fintech, dezvolta un produs de analiza si prognoza financiara pentru IMM-uri.

Bucuresti, 28 iunie 2018. ThinkOUT, startup fintech care dezvolta un produs de analiza si prognoza financiara pentru IMM-uri, a fost desemnat castigatorul Elevator Lab Challenge, program local de selectie pentru Elevator Lab, cel mai mare accelerator fintech din Europa Centrala si de Est organizat de Raiffeisen Bank International. Echipa FINQ s-a clasat pe locul al doilea si a primit premiul ”Local Hero”. Castigatorii Elevator Lab Challenge au fost anuntati joi, 28 iunie, in cadrul Elevator Lab Challenge Demo Night.

Organizat de Raiffeisen Bank Romania in parteneriat cu TechHub Bucharest, Elevator Lab Challenge s-a desfasurat in perioada 7 mai - 20 iunie si a adus impreuna startup-uri fintech care dezvolta produse si tehnologii inovatoare. Pe parcursul programului, acestea au avut ocazia sa intalneasca in mod direct mentori si profesionisti cu experienta in industrie, au participat la evenimente dedicate si au invatat cum sa isi prezinte produsul in fata investitorilor, clientilor si potentialilor parteneri de afaceri. Elevator Lab Challenge s-a incheiat joi, 28 iunie, cu un Demo Night, eveniment in cadrul caruia cele mai promitatoare startup-uri fintech au fost invitate sa isi prezinte solutiile la care lucreaza.

ThinkOUT, startup fintech care dezvolta un produs de analiza si prognoza financiara pentru IMM-uri, este marele castigator al Elevator Lab Challenge. Echipa a fost admisa direct in etapa finala de selectie a acceleratorului Elevator Lab, a castigat un premiu de 5.000 EUR si o calatorie la Viena pentru a participa la un training de pitching, si va putea folosi gratuit spatiul de co-working al TechHub Bucharest pentru o perioada de 3 luni.

FINQ a ocupat locul al doilea in cadrul Demo Night si a castigat un premiu de 2.000 EUR si acces gratuit la spatiul de co-working al TechHub Bucharest pentru o perioada de 3 luni.

Cele 8 startup-uri finaliste care au urcat pe scena TechHub Bucharest in cadrul Elevator Lab Challenge Demo Night sunt:
1. Argentum, asistentul personal pentru plata facturilor;
2. Confidas, produs pentru identificarea debitorilor cu grad ridicat de risc;
3. FINQ, startup care dezvolta tehnologii, produse digitale si servicii pentru a ajuta consumatorii si afacerile din Europa sa isi gestioneze mai bine finantele;
4. GrowU, companie care ajuta utilizatorii sa economiseasca si sa acumuleze capital mai repede si mai simplu;
5. Instant Factoring, transforma facturile cu termene lungi de plata in numerar in mai putin de 24 de ore;
6. SleekBill, facturare simplificata;
7. Stockberry, aplicatie pentru imbunatatirea portofoliilor de actiuni si cripto. Poti vedea preturile in timp real, tabele, evolutia pietei si stiri, totul intr-un singur loc;
8. ThinkOUT,  analiza financiara si prognoza pentru IMM-uri;

Cristian Sporis (Corporate Vice-President, Raiffeisen Bank Romania), Florin Boldescu (Chief Digital Transformation Officer, Raiffeisen Bank Romania), Catalin Munteanu (Executive Director PI, Raiffeisen Bank Romania), Hannes Cizek (Head of Group Digital Banking, Raiffeisen Bank International), Alexandru Negru (Fondator Minutizer si Fintech Camp), Alexandra Anghel (Co-Fondator & CTO, Appticles), Robert Knapp (antreprenor serial si investitor de tip angel) si Daniel Dragomir (Co-Fondator si CEO, TechHub Bucharest) au facut parte din juriul care a desemnat castigatorii luand in considerare experienta echipei, dimensiunea pietei adresate, scalabilitatea si fezabilitatea produsului, precum si potentialul de piata al solutiei propuse.

In timpul deliberarii, participantii la Demo Night au avut ocazia sa afle mai multe despre Early Game Ventures de la Radu Stoicoviciu, Partener EGV, intr-o discutie moderata de Oana Cosman, jurnalist cu experienta.
Programul global Elevator Lab continua cu o sesiune de pitch-training pentru toate startup-urile din semifinala, inclusiv pentru ThinkOUT, in perioada 27-28 august, in Viena. Astfel, companiile se pregatesc pentru a sustine video-pitch-uri in faţa juriului RBI la inceputul lunii septembrie. Cu totii vor concura pentru un loc in acceleratorul Elevator Lab, ce va incepe in noiembrie 2018.

Despre Elevator Lab
Lansat in iunie 2017, Elevator Lab este un program de accelerare organizat de grupul Raiffeisen Bank International (RBI). Elevator Lab a devenit cel mai mare accelerator corporate in domeniul fintech din Europa Centrala si de Est, oferind participantilor acces potential la 14 piete diferite. Anul acesta grupul RBI pune accent pe ecosistemul fintech din CEE.

Despre Raiffeisen Bank Romania
Raiffeisen Bank are peste 20 de ani de activitate in piata bancara din Romania, sustine peste 100.000 de companii sa-si dezvolte afacerile si este banca pe care au ales-o 2 milioane de clienti persoane fizice. Raiffeisen Bank Romania contribuie la dezvoltarea comunitatii startup-urilor locale si, anul acesta, a lansat doua noi programe dedicate: Elevator Lab Challenge si Factory by Raiffeisen Bank.

Despre TechHub Bucharest
TechHub Bucharest este o comunitate dedicata exclusiv startup-urilor si antreprenorilor in tehnologie. Cu un spatiu de co-working situat in centrul Capitalei, la kilometrul zero, comunitatea reuneste peste 200 de membri activi si mii de profesionisti si antreprenori in tech. Profesionistii din reteaua TechHub Bucharest organizeaza si gazduiesc anual peste 300 de evenimente dedicate antreprenorilor.