Skip to main content

SmartInvest Now si SmartInvest Time - solutii de investitii inteligente

Raiffeisen Bank si Raiffeisen Asset Management ofera clientilor sai doua solutii noi de investitii.


  • Comunicate de presă

Raiffeisen Bank si Raiffeisen Asset Management ofera clientilor sai doua solutii noi de investitii: SmartInvest Now, destinate obiectivelor pe termen scurt si mediu si SmartInvest Time, pentru obiective care necesita mai mult timp pentru a fi indeplinite.
Ambele solutii sunt compuse din trei fonduri de investitii administrate de Raiffeisen Asset Management: RonPlus, Confort si Benefit si sunt denominate in Lei. Scopul lor este sa ofere randamente peste cele obtinute investind in instrumente clasice de economisire, in conditii de risc limitat si fara comisioane la subscrierea sau rascumpararea fondurilor din componenta solutiilor SmartInvest. De asemenea, desi ambele solutii isi propun sa reprezinte solutii de economisire si investire pe termen mediu si lung, sumele investite sunt accesibile oricand titularului.
 
„Provocarea a fost sa gasim o solutie care sa satisfaca nevoia de randament a clientilor nostri, dar care, in acelasi timp, sa fie adaptata unui apetit pentru risc mai degraba scazut, acesta fiind profilul in care se regasesc cele mai multe persoane din Romania, care sunt dispuse sa isi investeasca economiile. Avand in vedere apetitul scazut pentru economisire in randul oamenilor obisnuiti, pentru ca lor le este destinat in primul rand SmartInvest, am decis sa venim in sprijinul lor cu o solutie simpla si accesibila ca structura si costuri.” a declarat Razvan Szilagyi-Director General al Raiffeisen Asset Management.
 
 
Pentru deschiderea unei solutiii SmartInvest, este nevoie de o suma minima initiala de 600 RON, iar ulterior, suma economisita lunar trebuie sa fie de cel putin 200 RON. Nu exista comisioane de subscriere si rascumparare pentru niciunul dintre cele trei fonduri, daca sunt accesate prin intermediul solutiei SmartInvest. In cazul in care nu se poate respecta perioada recomandata de economisire si investire, banii sunt accesibili in orice moment, fara niciun fel de penalizari.
 
„SmartInvest reprezinta raspunsul nostru pentru cei care doresc sa economiseasca, dar si sa investeasca, pentru cei care vor sa aiba flexibilitate totala cu privire la banii lor” a adaugat Razvan Szilagyi.
 
 
* * * *
 
Informatii despre distributia fondurilor de investitii administrate de S.A.I. Raiffeisen Asset Management se pot obtine pe site-ul www.raiffeisenfonduri.ro, prin intermediul serviciului Raiffeisen Direct (la numarul de telefon 0 800 802 02 02, apelabil gratuit din reteaua de telefonie fixa de luni pana vineri intre orele 08:00-22:00, iar sambata intre orele 9:00-17:30) sau in agentiile Raiffeisen Bank.
 
FDI Raiffeisen Ron Plus, FDI Raiffeisen Confort [i FDI Raiffeisen Benefit sunt \nscrise \n registrul public ASF cu numerele: CSC06FDIR/400058/27.08.2008, CSC06FDIR/400037/14.08.2007
[i CSC06FDIR/400032/03.05.2006. Performan]ele anterioare ale fondurilor nu reprezint` o garan]ie a realiz`rilor viitoare. SAI RAIFFEISEN ASSET MANAGEMENT S.A. este \nscris \n registrul ASF cu nr PJ05SAIR/400019/08.02.2006, are sediul social \n Bucure[ti – Calea Floreasca nr 246 D, et 2, tel 021.306.1711.
 
Depozitarul fondurilor este Raiffeisen Bank S.A. Valoarea comisioanelor curente
(cheltuielile fondurilor, cu exceptia celor de tranzactionare) pentru cele trei fonduri este de
0.95%, 1.35%, respectiv 1.66%. Pentru informatii complete citeste prospectele de emisiune ale
fondurilor si documentele privind informatiile cheie destinate investitorilor inainte de a investi,
disponibile in limba romana pe www.raiffeisenfonduri.ro sau vino in agentiile Raiffeisen Bank.
 
 
 
Pentru informatii suplimentare: comunicare.externa@raiffeisen.ro;