Skip to main content

Noua editie a programului Catalizator dedicat companiilor medii

Workshop-uri organizate pentru antreprenorii si managerii din companiile medii din Romania.


  • Comunicate de presă

Bucuresti, 27 februarie 2018 – Raiffeisen Bank continua proiectul „Catalizator - un program pentru antreprenori cu idei mari”, workshop-uri organizate pentru antreprenorii si managerii  din companiile medii din Romania, concepute sa-i sustina pe acestia in extinderea si administrarea mai eficienta a afacerilor lor.

„Catalizator”, aflat la editia a treia, se deruleaza pe parcursul a trei luni, in toate cele sapte orase in care programul a fost prezent in editiile anterioare: Pitesti, Brasov, Cluj, Timisoara, Iasi, Constanta si Bucuresti, sub indrumarea lui Dan Berteanu, trainer si expert in HumanSynergetics. 

Primele doua editii s-au desfasurat pe parcursul anului 2017 si au insumat 6 module, 36 de workshop-uri, 6 orase, 380 de companii. In acest an, „Catalizator” va fi prezent in cele mai importante orase ale tari, iar  primele sesiuni vor avea loc la Pitesti - 28 februarie, Brasov - 14 martie si Cluj - 28 martie.

Noile workshopuri  abordeaza teme ca: managementul motivatiei si al conflictelor, precum si leadership-ul participativ. Temele au fost stabilite plecand de la feedbackul participantilor din cele doua editii precedente ale „Catalizator”. Peste 90% dintre antreprenori au spus ca si-ar dori aprofundarea temei relatiilor din echipa, a modalitatilor in care ar putea creste motivarea oamenilor si sa extinda colaborarea in cadrul echipelor pe care le conduc.

Plecand de la ideea sistemelor motivationale, dezvoltata de Elias Porter, programul isi păstreaza formatul interactiv, si ofera antreprenorilor raspunsuri legate de factorii care declanseaza propriile lor actiuni, dar si de parghiile care determina oamenii din echipele pe care le coordoneaza sa actioneze. O alta componenta importanta a workshop-urilor din noua editie “Catalizator” este cea a managementului conflictelor, ca mijloc de prevenire a  potentialelor pericole in cadrul companiei.  

”Ne este mult mai usor acum sa vorbim de programul „Catalizator”, dupa ce am trecut cu mare succes prin doua editii. Obiectivele si asteptarile noastre legate de program au fost confirmate si validate din plin de catre participanti, atat prin prezenta cat si prin implicare. Este realmente un sentiment de implinire si succes pe care intreaga echipa l-a avut la finalul fiecaruia din cele sase module, vazand reactiile participantilor si simtind energia, curiozitatea si dorinta acestora de a afla mai mult, de a intelege mai bine si de a primi raspunsuri sau confirmari.”, a spus Felix Daniliuc, directorul executiv pentru corporatii medii si sector public la Raiffeisen Bank.

Pe langa dezvoltarea culturii antreprenoriale, „Catalizator” isi propune sa faciliteze crearea unei comunitati de afaceri sanatoase, in care participantii la viata economica sa impartaseasca nu doar idei, ci si oportunitati de afaceri si sa consolideze relatii valoroase de business.

Relatia cu companiile medii este coordonata in Raiffeisen Bank prin centrele regionale de corporatii, situate in marile orase (Bucuresti, Pitesti, Brasov, Cluj, Constanta, Iasi, Timisoara). Managerii dedicati sunt foarte  aproape de afacerile clientilor lor, pentru a putea  intelege si adapta mai bine solutiile financiar-bancare cu specificul local.

* * * *
 
Raiffeisen Bank este o banca universala de top care deserveste aproximativ 2 milioane de clienti persoane fizice, 100.000 IMM-uri si 5.600 de companii. Reteaua bancii in Romania numara 466 de unitati, peste 1.200 de ATM-uri, aproximativ 18.000 de EPOS-uri si  164 de MFM (automate multifunctionale).
 
 
*Companii medii = companiile care inregistreaza o cifra de afaceri consolidata la nivel de grup de peste 5 milioane de euro pe an, dar mai mica decat echivalentul a 50 milioane de euro;
 
 
Pentru informatii suplimentare: comunicare.externa@raiffeisen.ro