Skip to main content

Fintech Month - Oportunitati pentru startup-uri fintech din Romania

Fintech Month incepe marti, 11 septembrie, la TechHub Bucharest, iar participarea este gratuita.


  • Comunicate de presă

Bucuresti, 4 septembrie 2018. Raiffeisen Bank Romania si TechHub Bucharest organizeaza cea de a treia editie Fintech Month, cu sprijinul comunitatilor Fintech Camp, Product Camp Bucharest, Security Espresso si BucharestJS. Pe toata durata lunii septembrie, cei interesatisa afle mai multe despre industria de fintech si cei care doresc si sa inteleaga cum pot dezvolta un startup de succes in domeniu sunt invitati sa participe gratuit la evenimentele care vor avea loc la TechHub Bucharest.

‘Raiffeisen Bank a inceput proiectul “Fintech Month” acum 3 ani, impreuna cu TechHUB Bucharest, cand primele fintech-uri abia isi faceau aparitia pe piata din Romania. Cu fiecare an vedem cum comunitatea creste si cum am devenit una dintre cele mai dinamice tari din regiune in domeniu.. Astazi fintech-urile din Romania deja dezvolta parteneriate cu bancile. Oportunitatile si provocarile sunt din ce in ce mai multe, iar intalnirile “Fintech Month” sunt cadrul perfect sa vorbim despre ele.” spune Catalin Chirieac, Head of Digital Services PI Customers in Raiffeisen Bank.

Fintech Month incepe marti, 11 septembrie, cu o discutie in cadrul caruia trei fondatori de startup-uri fintech vor impartasi bune practici din experienta dezvoltarii unei companii in regiune. Participarea la eveniment este gratuita, iar inscrierile se realizeaza online: https://www.techhub.com/event/regional-fintech-opportunities/ 

Fintech Month va avea anul acesta o abordare diferita: o parte dintre evenimentele din cadrul programului vor fi organizate de comunitatile partenere, care vor aborda industria de fintech din diferite unghiuri, astfel:

  • Comunitatea Product Camp va prezenta studii de caz si diferite abordari pentru a inova in banking si fintech;  
  • Security Espresso va aduce in discutie importanta securitatii si bune practici in domeniu, aplicate in industria fintech;
  • BucharestJS va discuta despre modul in care companiile fintech abordeaza web & machine learning;
  • Fintech Camp va aduce impreuna lideri de comunitati fintech din alte tari pentru a dezbate pasii necesari pentru a construi un ecosistem fintech solid in Romania.

Startup-urile care cauta oportunitati de colaborare in sectorul bancar, vor putea participa la sesiuni de mentorat cu profesionistii Raiffeisen Bank din echipa de Digital Banking si Inovatie a bancii.
Un subiect important care va fi dezbatut in cadrul Fintech Month este includerea financiara si modul in care startup-urile fintech pot oferi o solutie concreta pentru a reduce inegalitatea veniturilor.

Printre invitatii care vor urca pe scena TechHub Bucharest in cadrul Fintech Month se numara: Pavel Novac (CTO, Fagura), Mehmet Memecan (CTO, Tarfin), Cristian Barladeanu (CEO, Thinkout), Cosmin Cosma (Co-Fondator, FINQware),  Lino Pujol-Soliano (Co-Fondator & COO, Quotanda), Melania Galea (Software Developer, acasa), Gonzalo Camina Ceballos (CEO, OpSeeker), Anatoly Katyushin (Sr. Application Security Specialist, Kaspersky), Simon Schou (Chief Innovation Officer, Copenhagen Fintech), sau Alex Panican (Head of Partnerships & Ecosystem, The LHOFT).

”Ne bucuram sa vedem cum Fintech Month creste de la an la an, un semn concret al dezvoltarii ecosistemului local de fintech. Anul acesta ne bucuram sa implicam in acest proiect comunitati active la nivel local, care vor aborda diferite subiecte din domeniu, din perspective diferite, si le multumim pentru implicare celor de la Fintech Camp, Product Camp Bucharest, Security Espresso si BucharestJS si, bineinteles, Raiffeisen Bank Romania, alaturi de care am pornit aceasta initiativa in urma cu 3 ani”, a declarat Daniel Dragomir, Co-Fondator & CEO, TechHub Bucharest. 

Despre TechHub Bucharest
TechHub Bucharest este o comunitate dedicata exclusiv startup-urilor si antreprenorilor in tehnologie. Cu un spatiu de co-working situat in centrul Capitalei, la kilometrul zero, comunitatea reuneste peste 150 de membri activi si mii de profesionisti si antreprenori in tech. Profesionistii din reteaua TechHub Bucharest organizeaza si gazduiesc anual peste 300 de evenimente dedicate antreprenorilor.

Despre Raiffeisen Bank
Raiffeisen Bank are peste 20 de ani de activitate in piata bancara din Romania, sustine peste 100.000 de companii sa-si dezvolte afacerile si este banca pe care au ales-o 2 milioane de clienti persoane fizice. Raiffeisen Bank Romania contribuie la dezvoltarea comunitatii startup-urilor locale si, anul acesta, a lansat doua noi programe dedicate: Elevator Lab Challenge si Factory by Raiffeisen Bank.