Skip to main content

Clientii Raiffeisen Bank autorizeaza platile cu amprenta sau prin Face ID

In aplicatia de mobile banking, Smart Mobile, autorizarea platilor se poate face prin amprenta.


  • Comunicate de presă

Bucuresti, 20 februarie 2018 - In aplicatia de mobile banking, Smart Mobile, autorizarea platilor se poate face prin amprenta, atat pentru smartphone-urile cu sistem de operare Android, cat si pentru cele pe iOS. Mai mult, pentru utilizatorii iPhone X, autorizarea se poate face cu Face ID. Clientii Raiffeisen Bank vor avea posibilitatea sa faca mai multe tranzactii in limita a 10.000 lei/zi, iar pentru confirmare va fi suficienta scanarea amprentei sau a fetei. 

Chiar daca nu se va mai utiliza card reader-ul, plata unei facturi, transferurile catre conturile Raiffeisen Bank sau ale altor banci raman la fel de sigure.

“Avem peste 470.000 de useri activi in aplicatiile noastre de online banking si, datorita feedback-ului primit de la ei, reusim sa imbunatatim mereu serviciile noastre digitale. In 2016, ne-am ascultat clientii si am creat primul widget prin care iti puteai verifica soldul instant, fara logare. In 2017, deja se puteau loga cu amprenta sau Face ID. Astazi, pot face o plata prin atingerea telefonului sau prin scanarea fetei, iar anul acesta vom lansa o aplicatie care va permite autorizarea 100% online, indiferent de sumele tranzactionate sau de tipul de platforma folosita: internet sau mobile banking”, spune Florin Boldescu, Head of Digital Banking.

Pentru a activa optiunile de autorizare a platilor prin amprenta sau Face ID, este suficienta actualizarea aplicatiei Smart Mobile din Google Play, respectiv Apple Store, si acceptarea setarilor automate, dupa logare.

Raiffeisen Bank are peste 20 de ani de activitate in piata bancara din Romania, sustine peste 100.000 de companii sa-si dezvolte afacerile si este banca pe care au ales-o peste 2 milioane de clienti persoane fizice. 
Prin platformele digitale, 470.000 dintre clientii Raiffeisen Bank fac, anual, milioane de tranzactii in tara si in lume.

Pentru informatii suplimentare: comunicare.externa@raiffeisen.ro.