Skip to main content

Voluntari Raiffeisen Bank au lucrat la constructia unui centru comunitar

O echipa de 21 de voluntari Raiffeisen Bank a lucrat sambata pe santierul Habitat for Humanity Romania din Buftea.


  • Comunicate de presă

Teambuilding pe santier: voluntari Raiffeisen Bank au lucrat la constructia unui centru comunitar in Buftea

O echipa de 21 de voluntari Raiffeisen Bank a lucrat sambata pe santierul Habitat for Humanity Romania din Buftea si s-a implicat in lucrarile de constructie ale unui centru comunitar eficient energetic. Dupa finalizarea constructiei, aici vor veni sa studieze dupa scoala si sa beneficieze de consiliere vocationala si psihologica, sute de tineri defavorizati din Buftea, care acum sunt in pericol de a abandona scoala. 

Centrul comunitar va deservi doua scoli din Flamanzeni si Buciumeni – cartiere defavorizate din Buftea, unde saracia, conflictele si conditiile grele de locuire afecteaza puternic dezvoltarea si educatia copiilor. Din cei 350 de copii care invata la cele doua scoli, aproximativ 250 provin din familii dezavantajate. Cei mai multi dintre parinti nu au un loc de munca stabil si traiesc din alocatiile copiilor, din ajutor social sau din lucrul cu ziua.

Pentru a le veni in ajutor, 21 de angajati Raiffeisen Bank au petrecut o zi pe santier, in care au lucrat la cofrajele si armaturile necesare constructieinoului centru comunitar. Lucrarile la cladire au inceput in toamna acestui an si vor fi finalizate la mijlocul anului 2019. Noul centru din Buftea va primi zilnic 50 de copii defavorizati din comunitate. Ei vor primi zilnic o masa calda, vor fi ajutati la teme si vor urma cursuri de educatie non-formala, in timp ce alti 150 de copii vor beneficia de cursurile organizate aici periodic. 

„Ne dorim ca centrul comunitar pe care il construim in Buftea sa aiba un impact profund asupra vietii comunitatii defavorizate de aici, sa ii ajute pe copii sa mearga cu placere la scoala, sa obtina note mai bune si sa se dezvolte intelectual si emotional. Le multumim partenerilor nostri de la Raiffeisen Bank pentru implicare si pentru responsabilitatea cu care au lucrat pe santier”, spune Roberto Patrascoiu, director national Habitat for Humanity Romania. 

”Suntem bucurosi sa fim printre companiile care contribuie la realizarea fundatiei primului centru comunitar-educational din Buftea. Sustinem educatia pe tot parcursul vietii, si in special accesul la educatie, motiv pentru care ne incurajam angajatii sa participe la activitati de voluntariat care dau o sansa la invatare copiilor din comunitati defavorizate. Acest proiect ne este cu atat mai drag, cu cat noul centru comunitar va fi administrat de catre Asociatia Hercules, unul dintre partenerii nostri de tranditie. Speram sa ne intoarcem si anul viitor pe santier cu o echipa mai mare de voluntari astfel incat centrul sa poata fi predat comunitatii la jumatatea anului 2019”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice Raiffeisen Bank Romania

Parintii copiilor vor participa, la randul lor, ca voluntari la ingrijirea centrului si vor avea acces la consiliere psihologica si parentala si traininguri de dezvoltare personala: de la antreprenoriat, la economie domestica, educatie financiara sau traininguri de eficienta energetica.
Dupa finalizarea constructiei, activitatile centrului comunitar vor fi administrate de catre Asociatia Hercules, care are o experienta de peste 10 ani in lucrul cu copiii care provin din familii vulnerabile.

Despre Habitat for Humanity Romania
Habitat for Humanity este o organizatie non-profit prezenta in 70 de tari, cu misiunea de a eradica locuirea precara. De 21 de ani in Romania, Habitat for Humanity Romania construieste, reabiliteaza, ofera consultanta, suport tehnic si deruleaza programe de eficienta energetica si de preventie si raspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.
Cu sprijinul a peste 32 000 de voluntari, internationali si din companiile romanesti, Habitat for Humanity Romania a ajutat peste 69 000 de oameni sa aiba o casa decenta sau sa isi imbunatateasca conditiile de locuit.

Despre Raiffeisen Bank:
Raiffeisen Bank este o banca universala de top pe piata romaneasca, oferind o gama completa de produse si servicii de calitate superioara persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari, prin multiple canale de distributie: unitati bancare, retele de ATM si EPOS, phone-banking (Raiffeisen Direct), mobile banking (Raiffeisen Smart Mobile) si internet banking (Raiffeisen Online). Raiffeisen Bank are o retea de peste 460 de agentii in toata tara, aproximativ 1.100 de ATM-uri, 164 de MFM (automate multifunctionale) si 18.000 de EPOS-uri care deservesc aproximativ 2 milioane clienti, dintre care 100.000 de IMM-uri si 5.700 corporatii mari si medii.