Skip to main content

Cea mai buna banca din Romania pentru servicii de private banking

Al treilea an consecutiv, Raiffeisen Bank a fost declarata “Cea mai buna banca din Romania” pentru serviciile sale de private banking de publicatia britanica The Banker/PWM


  • Comunicate de presă

Bucuresti, 9 noiembrie 2022 

Raiffeisen Bank a fost declarata “Cea mai buna banca din Romania” pentru serviciile de private banking de catre The Banker/ Professional Wealth Management (PWM), publicatie a Financial Times. Anul acesta Friedrich Wilhelm Raiffeisen (FWR), denumirea sub care Raiffeisen Bank ofera serviciile sale de private banking, a castigat pentru al treilea an consecutiv “Best Private Bank in Romania”.  

Suntem onorati sa primim pentru a treia oara consecutiv titlul de „Cea mai buna banca din Romania” pentru serviciile de Private Banking de la The Banker/PWM, tinand cont cat de provocatori au fost acesti ani si le suntem foarte recunoscatori clientilor nostri pentru increderea pe care ne-o acorda zi de zi. Rezilienta, capacitatea de adaptare rapida si modul in care abordam parteneriatul cu clientii nostri, cautand in permanenta cele mai bune solutii pentru acestia, au fost lucrurile cheie care au sustinut performantele diviziei Friedrich Wilhelm Raiffeisen din Romania si ne dau satisfactia sa primim din nou recunoastere internationala.” a declarat Mihail Ion, Vicepresedinte, Capital Markets, Investment Banking si Personal Financial Planning la Raiffeisen Bank.

Friedrich Wilhelm Raiffeisen a fost lansat in 2012, iar in cei 10 ani de activitate a crescut portofoliul de clienti la aproximativ 2200, fiind unul dintre liderii industriei din Romania in ceea ce priveste volumele administrate si adoptarea celor mai noi tendinte din pietele de capital globale. Un exemplu in acest sens este faptul ca in 2020, banca a lansat primul fond pe criterii ESG (mediu, social si guvernanta) din Romania, un fond de fonduri administrat local, care ofera clientilor access facil la cei mai mari manageri de active ESG, din intreaga lume. In 2022, Raiffeisen Bank prin intermediul serviciului de Private Banking-Friedrich Wilhelm Raiffeisen, a devenit prima si singura banca din Romania care ofera clientilor sai servicii de consultanta in investitii. „Din perspectiva clientului, principalul beneficiu este consilierea directa pe care o poate avea referitor la administrarea portofoliului propriu, indiferent ca vorbim de constructia sau ajustarea lui, mai ales in aceasta perioada marcata de incertitudini fara precedent. Nu numai ca ii ajutam pe clientii nostri sa-si clarifice si sa-si simplifice ceea ce altfel ar putea fi un proces de decizie extrem de complex, in conditiile unor portofolii de mare valoare, dar facem acest lucru incorporand in consiliere o multime de resurse valoroase - cercetare nationala si internationala, cunostintele vaste ale expertilor nostri  legate de pietele de capital si de modul in care un portofoliu trebuie construit  – intr-un mod simplu si usor de inteles”, a spus Adrian Negru, directorul Private Banking Raiffeisen Bank Romania. 

Raiffeisen Bank este una dintre top 5 banci universale din Romania si deserveste peste 2,28 milioane de clienti persoane fizice si juridice. Banca are 4900 de angajati, 295 de agentii in toata tara, 1131 de ATM-uri si MFM-uri si o retea de 27.000 de POS-uri.