Skip to main content

Donatii direct in aplicatia de mobil Noul Smart Mobile

Clientii Raiffeisen Bank pot dona direct in aplicatia de mobil Noul Smart Mobile catre 3 ONG-uri implicate in lupta impotriva COVID-19


  • Comunicate de presă

Bucuresti, 30 aprilie 2020 - Raiffeisen Bank lanseaza o noua optiune in aplicatia de mobil Noul Smart Mobile pentru clientii care doresc sa se alature eforturilor companiei de a ajuta sistemul medical din Romania in lupta impotriva COVID-19. Incepand de astazi, cei peste 700.000 de clienti ai serviciilor digitale Raiffeisen Bank vor putea face donatii direct in aplicatia Noul Smart Mobile catre 3 ONG-uri care ajuta personalul medical din Romania in contextul pandemiei. Platile efectuate pentru acest scop vor avea costuri 0 atat pentru donatori, cat si pentru fundatiile beneficiare.
Clientii Raiffeisen Bank se vor putea alatura astfel eforturilor pe care mediul privat si societatea civila le fac in aceasta perioada pentru a veni in sprijinul spitalelor si al medicilor din tara noastra. Ei vor putea face o donatie foarte rapid in aplicatia Noul Smart Mobile intrand in sectiunea Plati si cautand numele uneia dintre cele 3 organizatii pe care doresc sa o sprijine.

- Asociatia pentru Relatii Comunitare. Banii donati catre ARC vor merge in Fondul de Urgenta, unde s-au strans in ultimele 6 saptamani peste 5,5 milioane de lei, cu care au fost achizitionate echipamente de protectie pentru personalul medical si aparatura pentru spitalele din tara.
- Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria, pentru Fondul de Necesitate prin care ofera asistenta medicala la peste 5000 de bolnavi fara posibilitati materiale care sufera de boli grave si altor pacienti cu grad ridicat de risc si ofera sprijin imediat materiale si echipamente spitalelor din tara.
- Fundatia pentru SMURD, care ajuta unitatile de primiri urgenta si inspectoratele pentru situatii de urgenta cu echipamente medicale, de protectie si dezinfectie, raspunzand totodata prompt si altor nevoi in contextul pandemiei. Fundatia a alocat pana astazi peste 2 milioane de lei din donatii si sponsorizari.

Dupa ce aleg organizatia catre care doresc sa doneze, datele ONG-urilor vor aparea completate deja. Donatorul introduce doar suma si un mesaj de sustinere, iar transferul se face direct, in contul bancar al ONG-ului ales.

Traversam o perioada pe care o putem depasi cu bine daca dam dovada de solidaritate si ne unim fortele - companii, organizatii neguvernamentale, oameni simpli si autoritati. Vedem tot mai multi oameni dornici sa ajute si ne-am dorit ca serviciile noastre sa vina, cu costuri 0, in sprijinul celor care pot si doresc sa contribuie. Este nevoie de implicarea noastra, a tuturor”, a spus Corina Vasile, director de Comunicare si Relatii Publice la Raiffeisen Bank. 
Noua optiune din aplicatia de mobile banking a fost lansata dupa ce compania a facut, in ultimele 2 saptamani, donatii de 2 milioane de lei catre spitalele din Romania, pentru achizitia de echipamente medicale si de protectie necesare in contextul COVID-19. Cele 3 organizatii neguvernamentale incluse in campania de donatii prin aplicatia Noul Smart Mobile sunt parteneri de incredere ai Raiffeisen Bank, care deruleaza campanii de donatii catre sistemul medical din Romania si care au ajutat in ultimele saptamani sistemul medical din Romania cu echipamente medicale si de protectie in valoare cumulata de aproximativ 7,8 milioane de lei.
 
Despre Raiffeisen Bank
Raiffeisen Bank ofera servicii universale de banking pentru 2 milioane de clienti persoane fizice, 91.000 de IMM-uri si 5.750 de companii mari si medii. 700.000 dintre clientii bancii folosesc aplicatiile Raiffeisen Smart Mobile si Raiffeisen Online. Banca are o retea de aproximativ 800 de ATM-uri, 300 de masini multifunctionale (MFM-uri) si 22.000 de POS-uri.
Pentru informatii suplimentare: comunicare.externa@raiffeisen.ro;