Skip to main content

117 proiecte educationale in cursa pentru 500000 lei finantari nerambursabile

117 proiecte de educatie non-formala au intrat in prima etapa de jurizare a programului de granturi Raiffeisen Comunitati, editia 2020 https://granturi.raiffeisencomunitati.ro/


  • Comunicate de presă

Bucuresti, 1 septembrie 2020 -117 proiecte de educatie non-formala au intrat in prima etapa de jurizare a programului de granturi Raiffeisen Comunitati, editia 2020, care acorda finantari nerambursabile in valoare totala de 500.000 lei pentru 10 proiecte educationale derulate de ONG-uri si institutii publice de invatamant. https://granturi.raiffeisencomunitati.ro/
 
Pana pe 17 septembrie, proiectele vor fi evaluate de un juriu format din 100 de angajati Raiffeisen Bank din toata tara si de specialistii in proiecte comunitare ai Asociatiei pentru Relatii Comunitare.
 
Dupa verificarea criteriilor de eligibilitate in programul Raiffeisen Comunitati, 117 proiecte din cele 149 inscrise au trecut mai departe in prima etapa de jurizare si vor fi evaluate de doua echipe diferite de jurati:

  • O echipa de specialisti in proiecte comunitare formata din echipa Asociatiei pentru Relatii Comunitare (ARC) si echipa de Comunicare Raiffeisen Bank România. - Notele acordate de echipa comuna ARC si Raiffeisen Bank au o pondere de 70% in clasamentul primei etape de jurizare.
  • O echipa de jurati voluntari formata din 90 de angajati Raiffeisen Bank din toata tara. - Notele juratilor voluntari au o pondere de 30% in clasamentul primei etape de jurizare.

Primele 20 de proiecte din clasament vor intra intr-o ultima runda de evaluare, in care un juriu independent va alege castigatorii celor 10 granturi in valoare de 50.000 lei fiecare. Castigatorii vor fi alesi in urma unor interviuri online intre juriu si reprezentantii organizatiilor finaliste.

Suntem bucurosi sa vedem cum, de la an la an, primim propuneri de proiecte tot mai solide, gandite sa devina sustenabile si sa continue impactul pozitiv in vietile comunitatilor, chiar si dupa ce finantarea Raiffeisen Bank se incheie. Anul acesta, multe dintre scolile si organizatiile guvernamentale care ne-au propus proiecte de educatie au gandit idei adaptate noilor conditii impuse de pandemie. Cu editia de anul acesta, ajungem sa acordam finantari nerambursabile in valare de 1 milion de euro pentru 140 de proiecte comunitare”, a spus Corina Vasile, Director de Comunicare la Raiffeisen Bank Romania.
 
Proiectele propuse se incadreaza in domeniul educatiei civice (48), al educatiei profesionale (33), educatiei financiare (20) si educatie antreprenoriala (18). Cele mai multe dintre ele sunt propuse de organizatii si scoli din Bucuresti (41 de proiecte), jud. Cluj (12), Iasi (7) si Brasov (5).
Programul Raiffeisen Comunitati se afla la a zecea editie, timp in care a acordat finantari in valoare de 870.000 euro pentru 129 de proiecte implementate in intreaga tara.
 
***
La jumatatea acestui an, Raiffeisen Bank avea in portofoliu peste 2,12 milioane de clienti persoane fizice, aproximativ 97.000 de IMM-uri si 5.700 de corporatii. 4880 de angajati lucreaza in cele 350 sediii ale bancii prezente in toata tara. Banca are o retea de peste 770 de ATM-uri, aproximativ 23.000 de POS-uri si 335 de masini multifunctionale.
Pentru informatii suplimentare: raiffeisen.comunitati@raiffeisen.ro.