Skip to main content

Raiffeisen Bank Bucharest Challenger si castigatorii competitiei

In 10-11 august  a avut loc la Bucuresti cea de-a opta editie a Raiffeisen Bank Bucharest Challenger.


  • Comunicate de presă

Echipa New York Harlem a castigat Raiffeisen Bank Bucharest Challenger. Virgil Stanescu a reusit faza turneului in victoria cu cea mai buna echipa din lume la baschet 3x3

Bucuresti 14.08.2019 - In 10-11 august  a avut loc la Bucuresti cea de-a opta editie a Raiffeisen Bank Bucharest Challenger.
Competitia s-a incheiat duminica seara cu succesul echipei americane NY Harlem. In competitia feminina dedicata echipelor nationale, 3x3 Women Series, s-a impus Canada, condusa de surorile gemene Michelle si Katherine Plouffe. 

Cel mai tare eveniment de baschet 3x3 al anului in Romania, gazduit pentru a doua oara consecutiv de ParkLake Shopping Center, a fost dominat de echipele nord-americane. NY Harlem s-a impus in finala cu 21-12 in fata canadienilor de la Edmonton, in timp in semifinale a trecut de o alta echipe americana, Princeton, scor 21-13. 

Americanul Dominique Jones a fost desemnat cel mai bun jucator al turneului in timp ce distinctia la feminin i-a revenit canadiencei Michelle Plouffe. Premiile pentru MVP au fost oferite de catre Tissot, prin intermediul Albini Prassa, importator si distribuitor al marcii de ceasuri elvetiene. 
Concursul mixt de aruncari de doua puncte a fost castigat de catre portoricanul Tiader Garcia, care i-a depasit in finala pe Eliana Soriano (Spania), Evgenia Frolkina (Rusia) si Ivan Rasetina (Croatia). 

Virgil Stanescu, faza turneului sub ochii legendelor Catalina Ponor si Marian Dragulescu
Echipa Bucharest Autohtonii a reusit sambata un rezultat istoric, invingand cea mai buna echipa din lume la baschet 3x3, Novi Sad din Serbia, prin cosul decisiv reusit in prelungiri de Virgil Stanescu. Senzationala sa reusita a fost aplaudata din tribune de gimnastii Catalina Ponor si Marian Dragulescu. 

Cei doi sportivi de legenda ai Romaniei nu au ezitat sa vina la randul lor pe terenul de baschet. Marian Dragulescu a executat un salt spectaculos inainte de a incerca sa marcheze cu mingea de baschet, in timp ce Catalina Ponor a primit un “mic” ajutor de la Virgil Stanescu, care a ridicat-o in brate catre inel. 

Artistii Circului Metropolitan Bucuresti din trupa Magic Jam au fost si ei la inaltime, la propriu, prin executiile la trambulina, la fel ca si membrii trupei de cheerleading Rasnov Cheerleaders, care au adus in ParkLake Shopping Center atmosfera meciurilor din NBA, liga profesionista nord-americana de baschet. 

La atmosfera electrizanta Raiffeisen Bank Bucharest Challenger au contribuit din plin si majoretele Dracula’s Girls care i-au provocat pe spectatori la un flash mob pe melodia oficiala Sport Arena Streetball, 3la3, compusa de Junkyard si Electric Brother. 
Sportivii Fundatiei Motivation au evoluat intr-un meci demonstrativ de baschet in scaun rulant, promovand valorile fundatiei, care sprijina persoanele in scaun rulant pentru un stil de viata independent si activ. 

La eveniment au participat 24 echipe din 18 tari, de pe trei continente. 
Raiffeisen Bank Bucharest Challenger a fost un eveniment organizat de catre Sport Arena Streetball, cu sprijinul ParkLake Shopping Center si sustinut de catre Raiffeisen Bank – naming partner, Mastercard si Nike – elite partners, Tissot – official timekeeper, Horizon, Serioux, Karcher, sport-loft.com, Gatorade, Pep&Pepper, World Class, Hervis, Doritos, APAN Top Selection, Gloria Jeans Café, Primaria Sectorului 3 si Directia pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti – event partners. Promovat de ProFM.