Skip to main content

Raiffeisen Banca pentru Locuinte devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Bank a devenit actionar principal la Raiffeisen Banca pentru Locuinte, iar noul nume al bancii este Aedificium Banca pentru Locuinte


  • Comunicate de presă

23 octombrie 2019 - Raiffeisen Banca pentru Locuinte functioneaza, incepand de astazi, sub noua sa denumire: Aedificium Banca pentru Locuinte S.A..
In aceasta vara, Raiffeisen Bank a devenit actionar principal, cu o participatie de 99,9993%, la Raiffeisen Banca pentru Locuinte si a decis sa schimbe logo-ul si denumirea bancii.
 
“Necesitatea modificarii identitatii vizuale si a numelui au aparut odata cu modificarea actionariatului bancii pentru ca o parte a siglei noastre apartinea fostului actionar, Bausparkasse Schwabisch Hall Germania.  Decizia de a o si redenumi vine din dorinta noastra de a avea o identitate diferita pentru cele doua banci Raiffeisen de pe piata pentru ca ele activeaza diferit. Aedificium leaga numele bancii de obiectul ei de activitate. Schimbarea numelui si a siglei nu afecteaza in nici un fel contractele de economisire-creditare ale clientilor bancii”, a declarat Ileana Cioana, presedinte Aedificium Banca pentru Locuinte.

Potrivit actului constitutiv, Raiffeisen Banca pentru Locuinte avea trei acționari: Raiffeisen Bank Romania, Bausparkasse Schwabisch Hall Germania, care detineau fiecare cate 33,325% din actiuni, si Raiffeisen Bausparkasse Austria care detinea 33,35% din participatii. In prezent, actionarul principal al bancii este Raiffeisen Bank Romania.    
 
-----
Activand de peste 20 de ani in Romania, Raiffeisen Bank este o banca universala de top cu peste 2 miliaone de clienti individuali, 92.000 de IMM-uri si 5700 de corporatii. Banca are 5000 de angajati, peste 400 de agentii in toata tara, 900 de ATM-uri, 20.000 de POS-uri, 250 MFM-uri.