A treia editie Elevator Lab a atras 287 de startup-uri fintech

Elevator Lab, program de parteneriate pentru fintech-uri organizat de Raiffeisen Bank International (RBI)

287 de fintech-uri s-au inscris in a treia runda Elevator Lab

Anul acesta, 287 de startup-uri au aplicat in Elevator Lab, programul de parteneriate pentru fintech-uri organizat de Raiffeisen Bank International (RBI), cu scopul de dezvolta o colaborare pe termen lung cu banca. Elevator Lab este prezent si in tarile din Europa Centrala si de Est (ECE), parte a grupului RBI, prin programe organizate la nivel local: Challenge-uri Elevator Lab, dedicate fintech-urilor later stage, ori Bootcamp-uri Elevator Lab, dedicate fintech-urilor early stage. Castigatorii Challenge-urilor locale primesc un wild-card pentru semifinalele Elevator Lab organizat la nivel de grup si au sansa sa ajunga in finala din octombrie 2019, in Viena.

Distributia inscrierilor arata ca RBI, grup bancar care acopera ECE, devine atractiv si pentru tarile din afara regiunii. 60% dintre aplicantii (169 de fintech-uri) in aceasta runda a Elevator Lab sunt din Europa, 18% (52 de fintech-uri) din Asia si 10% (29 de fintech-uri) din America de Nord. Tara cu cei mai multi aplicanti a fost UK cu 32 de aplicanti, 11% din total.

"Alaturi de Challenge-urile si Bootcamp-urile locale, Elevator Lab este cea mai mare retea de fintech-uri din regiunea Europei Centrale si de Est" a spus Hannes Cizek, Head of Group Strategy & Innovation in RBI, referindu-se la evolutia programului.

In ceea ce priveste categoriile in care aplicantii au dezvoltat solutii, o treime sunt dedicate retail banking-ului, 17% sunt solutii bancare pentru IMM-uri, 12% s-au concentrat pe RegTech, iar alti 12% sunt in zona de platforme pentru corporatii si institutii. 9% dintre participanti s-au concentrat pe date analitice si inteligenta artificiala.

Anul acesta, pentru prima data, RBI impreuna cu grupul Kapsch au cautat fintech-uri capabile sa dezvolte solutii pentru plati si procesarea tranzactiilor adresate serviciilor de mobilitate. Colaborarea are ca obiectiv construirea unor proiecte de inovatie care sa acopere mai multe industrii.

In aceasta perioada sunt selectati semifinalistii care, la mijlocul lui septembrie, vor sustine pitch-urile impreuna cu castigatorii Challenge-urilor locale. O luna mai tarziu, participantii in programul de accelerare de patru luni, Elevator Lab, vor fi stabiliti si, impreuna cu mentorii din grupul RBI, vor construi concepte de produs (POC- Proof of Concept). La inceputul lunii martie, 2020, vor avea ocazia sa prezinte conceptele de produs in Demo Day la sediul RBI din Viena.

Elevator Lab Bootcamp Romania, un program de educatie antrprenoriala pentru antreprenorii cu idei de startup fintech, s-a desfasurat in perioada 17 mai - 12 iunie. A fost organizat de Raiffeisen Bank, in parteneriat cu TechHub Bucharest. Finplay, startup care a dezvoltat o aplicatie de educatie financiara, si Vestinda, fintech cu o platform de tip marketplace pentru managementul investitiilor, vor continua pregatirea inceputa in Elevator Lab Bootcamp la “Digital Entrepreneurship Summer Program 2019”, pentru 2 saptamani, in Viena.

Date importante in programul Elevator Lab
17 octombrie 2019: Selectarea finalistilor Vor fi anuntati participantii in programul de accelerare Elevator Lab 2019 - 2020
5 martie 2020: Demo Day  Fintech-urile care au participat in acceleratorul Elevator Lab isi vor prezenta proiectele dezvoltate impreuna cu mentorii

Mai multe detalii despre programul Elevator Lab, la nivel de grup, aici: www.elevator-lab.com