Skip to main content

Raiffeisen Bank lanseaza a doua editie a programului Catalizator

Raiffeisen Bank lanseaza o noua editie a programului Catalizator - un program pentru antreprenori cu idei mari, destinat persoanelor de decizie din companiile medii din Romania.


  • Comunicate de presă

Bucuresti, 18 septembrie 2017 – Raiffeisen Bank lanseaza o noua editie a programului „Catalizator - un program pentru antreprenori cu idei mari”, destinat persoanelor de decizie din companiile medii* din Romania si gandit sa-i sustina pe acestia in extinderea si administrarea mai eficienta a afacerilor lor.
 
„Catalizator” editia a II-a se deruleaza pe parcursul a patru luni si beneficiaza de contributia unor specialisti reputati. Prima editie s-a desfasurat la inceputul anului 2017 cu antreprenorii din Pitesti, Timisoara si Cluj, dupa ce in faza pilot au participat antreprenorii din Brasov. In aceasta noua editie, „Catalizator” va ajunge in Bucuresti, Constanta si Iasi, pentru o acoperire cat mai echilibrata a nevoilor antreprenorilor din toate zonele geografice ale tarii.
 
“Avem satisfactia ca participantii la prima editie a programului Catalizator l-au considerat un program extrem de bun si de util prin care si-au largit orizontul decizional, descoperind noi instrumente de management, metode de autoevaluare si dezvoltare profesionala. Tocmai acest rezultat il urmarim cu acest program: sa avem o contributie la dezvoltarea comunitatii de afaceri si la intarirea capitalului romanesc”, a spus Felix Daniliuc, directorul executiv pentru corporatii medii si sector public al Raiffeisen Bank.
 
Programul este structurat in sesiuni cu caracter aplicativ, practic si abordeaza teme importante pentru antreprenorii care au ajuns la o anumita maturitate a afacerii.  La aceste sesiuni sunt invitati antreprenori de succes si executivi ai bancii, care impartasesc impreuna cu audienta, premisele reusitei in companiile pe care le conduc.
 
Principalele teme abordate sunt:
- construirea strategiei de afaceri si a unei culturi organizationale de succes;
- crearea si promovarea unei imagini de brand;
- comunicarea eficienta prin canale de social media;
- managementul financiar;
- dezvoltarea afacerii si cresterea vanzarilor;
- construirea unei echipe si managementul oamenilor;
 
Pe langa dezvoltarea culturii antreprenoriale, „Catalizator” isi propune sa faciliteze crearea unei comunitati de afaceri sanatoase, in care participantii la viata economica sa impartaseasca nu doar idei, ci si oportunitati de afaceri si sa consolideze relatii valoroase de business.
 

Programul “Catalizator” a fost creat pe baza concluziilor rezultate in urma studiului „Barometrul Antreprenoriatului Romanesc”, realizat de E&Y in parteneriat cu Raiffeisen Bank in anul 2016, la care au participat peste 400 companii cu afaceri mature. Prima concluzie desprinsa din studiu a fost nevoia acuta a antreprenorilor de intalniri si workshop-uri, de programe specifice de training pe industrii, dar si organizarea unor cluburi si asociatii ale antreprenorilor, cu impact in dezvoltarea culturii antreoprenoriale pe termen lung.
 
Relatia cu companiile medii este coordonata in Raiffeisen Bank prin centrele regionale de corporatii, situate in marile orase (Bucuresti, Pitesti, Brasov, Cluj, Constanta, Iasi, Timisoara). De asemenea, managerii dedicati sunt localizati atat in aceste orase, dar si in altele, avand avantajul de a fi aproape de afacerile clientilor, de a intelege si de a adapta mai bine solutiile oferite cu specificul local.
 
Raiffeisen Bank in Romania deserveste aproximativ 2 milioane de clienti persoane fizice, aproximativ 100.000 IMM-uri si 5.700 de companii. Reteaua numara 466 de agentii, aproximativ 1.100 de ATM-uri, 164 de MFM (automate multifunctionale) si aproximativ 18.000 de EPOS-uri.
 
*Companii medii - companiile cu o cifra de afaceri anuala consolidata intre 5 si 50 de milioane de euro; 
 
Pentru informatii suplimentare: comunicare.externa@raiffeisen.ro