Skip to main content

Raiffeisen Bank a finantat un spital unic in tara la Timisoara

Raiffeisen Bank a finantat in Timisoara singurul spital privat din Romania care integreaza toate disciplinele legate de diagnosticul si tratamentul inimii si vaselor de sange - Centrul Inimii RoCordis


  • Comunicate de presă

"Ajutorul bancii a venit intr-un moment in care proiectul nostru era intr-un stadiu foarte important: dotarea spatiilor de consultatii, a salilor de operatie, a saloanelor de terapie intensiva.” a spus doctorul Gabriel Ivanica. 

De putine ori ramai ca bancher atat de impresionat cat am fost noi cand am aflat ce servicii medicale va oferi acest spital. Evident ca dincolo de finantare si tranzactie, ne-am uitat la beneficiile pentru comunitate si la faptul ca nu exista un astfel de spital privat in Romania." a spus Marius Filipas, director IMM Regiunea Banat.

Raiffeisen Bank a finantat in Timisoara, cu 5 milioane lei un spital privat, unic in Romania, specializat in patologii cardio-vasculare la adulti si copii, inclusiv la cei foarte mici, sub 2 ani sau 20 de kilograme. Co-finantarea de la Raiffeisen Bank a asigurat finalizarea constructiei si achizitionarea echipamentelor necesare dotarii spitalului, la cele mai inalte standarde pentru pacienti si personalul medical. Spitalul a fost inaugurat la mijlocul lunii septembrie 2022, https://rocordis.ro/

Centrul Inimii RoCordis este un proiect unic in Romania, condus de doctorul Gabriel Ivanica, unul dintre putinii medici din tara care face ablatii pe cord pentru copiii sub 20 kilograme si sub 2 ani.  Pana acum, doctorul Gabriel Ivanica consulta si opera in clinici private partenere, dar exista o permanenta problema cu rezervarea si dotarea spatiilor operatorii si post-operatorii. 

Nevoia de a ajuta copiii care au malformatii sau probleme de cord este foarte mare si din aceasta cauza am hotarat sa construiesc un spital de la 0, dedicat acestor patologii, dotat cu toata aparatura necesara. Copiii din Romania si parintii lor merita asta! Mi-am spus ca trebuie sa facem acest spital pentru a putea trata pacientii in cele mai bune conditii posibile. Este un proiect abitios, care mi-a consumat aproape tot timpul, dar am vrut sa avem spitalul acesta functional in cel mai scurt timp posibil. Ajutorul bancii a venit intr-un moment in care proiectul nostru era intr-un stadiu foarte important: dotarea spatiilor de consultatii, a salilor de operatie, a saloanelor de terapie intensiva.” a spus doctorul Gabriel Ivanica. 

Spitalul inaugurat la Timisoara este o necesitate pentru copiii care au nevoie de ingrijire si tratamente si ofera servicii care nu sunt disponibile in alte spitale din Romania. “De putine ori ramai ca bancher atat de impresionat cat am fost noi cand am aflat ce servicii medicale va oferi acest spital. Evident ca dincolo de finantare si tranzactie, ne-am uitat la beneficiile pentru comunitate si la faptul ca nu exista un astfel de spital privat in Romania. Pot sa va spun ca echipa bancii care s-a ocupat de acest proiect isi doreste sa mai faca astfel de finantari pentru ca sunt multe de facut in domeniul dotarilor medicale si avem nevoie de astfel de investitii. Multumim familiei Ivanica si suntem onorati ca ne-au ales drept parteneri pentru consultanta financiara", a spus Marius Filipas, director IMM Regiunea Banat.  

Raiffeisen Bank este o banca universala aflata in top 5 in Romania, care deserveste 2,28 milioane de clienti, persoane fizice si juridice. Banca are peste 4.700 de angajati, circa 300 de agentii in toata tara, 1.131 de ATM-uri si MFM-uri, o retea de aproape 28.000 de POS-uri.