Vrei sa stii mai mult despre strategii de comunicare?
Afla cum poti integra abordarea in social media strategiei tale de brand!
Raiffeisen Bank iti pune la dispozitie o platforma de informare pentru dezvoltare manageriala in care vei regasi o serie de articole, studii de caz si exemple de bune practici in administrarea afacerilor.
Expertiza
Internetul a schimbat nu doar modul in care traim astazi, ci si felul in care se nasc, cresc si infloresc afacerile. Exista doua modalitati principale prin care poti utiliza internetul, in special social media, in avantajul propriei afaceri. Prima o reprezinta research-ul, colectarea de informatii despre piata, clienti, furnizori, partneri etc. A doua modalitate este promovarea. Ele merg mana in mana, si pot fi folosite cu succes de orice antreprenor.
In primul rand, trebuie sa incepi cu “Know your client” - cunoasterea clientilor este esentiala in orice tip de promovare. De aceea, inainte de a selecta instrumentele social media necesare, este nevoie, in prealabil, sa generezi o minima cercetare de piata pentru a stabili profilul cumparatorilor: ce vor, cum vor, cand vor. Iar pentru a avea o imagine clara despre clientii pe care ii vizezi ai doua optiuni: fie sa contactezi o firma specializata in astfel de servicii, fie sa apelezi la propriile resurse interne. Prima optiune este cea mai sigura deoarece de la profilul clientilor incepe totul si orice eroare in aceasta zona te poate costa timp si bani.
In al doilea rand, este necesara stabilirea unui set de obiective foarte clare. Ce doresti de la o campanie de promovare prin social media?
Ce buget ai la dispozitie si cum vrei sa-l aloci? Iar in al treilea rand este necesar sa alegi foarte bine instrumentele cu care vei opera: Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube etc. Ce canal de social media se potriveste cel mai bine campaniei tale de promovare? Din nou, pentru a face cea mai buna alegere, trebuie sa te intorci la cunoasterea profilului clientilor. Si nu in ultimul rand este nevoie sa urmaresti felul in care obiectivele propuse au fost atinse. Din fericire, canalele de social media ofera metode foarte clare de obtinere si evaluare a rezultatelor unei campanii de promovare.
Daca la inceput, internetul a facut ca informatiile sa devina usor disponibile publicului, ulterior, social media a crescut miza. Astazi oricine poate sa acceseze o cantitate coplesitoare de informatii, sa o filtreze si sa-si transmita opiniile catre retele sociale, substantiale ca numar si influenta. Aceasta capacitate de a dezvalui aproape instantaneu actiunile companiilor a deschis portile unei noi ere. Iar istoria recenta ne arata forta extraordinara pe care a castigat-o social media dar si riscurile pe care le implica pentru credibilitatea si reputatia companiei tale.
De exemplu, o mare companie americana din industria alimentara si-a schimbat pozitia la 180 de grade cu privire la unul din produsele sale dupa ce un clip postat pe YouTube a avut 1.5 milioane de vizionari, atragand foarte multe critici din partea unor organizatii sociale. Iar una din cele mai mari companii de petrol din lume a pierdut peste 50% din valoarea actiunilor in doar doua luni din cauza proastei gestionari a social media in timpul unei crize datorate unui accident ecologic.
Exista, din fericire, si multe exemple pozitive. O companie de talie mondiala a vazut o oportunitate in folosirea social media si a organizat o campanie prin care le-a cerut oamenilor sa voteze cele mai bune solutii pentru problemele din Golful Mexic, oferindu-le resurse financiare de 1,3 milioane dolari.
O alta companie a reusit o combinatie inteligenta intre: conexiunea cu natura pe care o au produsele sale, o campanie de marketing, un forum online de dialog, conferinte telefonice cu presedintele companiei, filme inspirationale, grupuri Facebook si multe altele, toate acestea aducandu-i nu doar imense beneficii de credibilitate, ci si o mai buna comunicare cu clientii si chiar largirea bazei de clienti.
De ce sa folosesti Social Media?
Toate exemplele de mai sus, demonstreaza cat de importanta este constientizarea impactului pe care social media il poate avea pentru afacerea ta. Tot mai multe companii, indiferent de marime, isi propun mai multa transparenta si deschidere catre public, in cautarea unor avantaje competitive.
Analizand modul in care poti fructifica legatura social media, am sintetizat cateva motive:
Afla cum poti integra abordarea in social media strategiei tale de brand!
Afla mai multe despre solutia care poate capta informatiile despre clienti colectate in campaniile de social media!
Consiliere specializata si operatiuni
*2000Numar cu tarif normal, apelabil din orice retea de telefonie mobila din Romania.
004 021 306 3007
Numar cu tarif normal, apelabil din orice retea, din Romania si din strainatate.
Ana, operatorul virtual Raiffeisen Bank, va prelua solicitari 24/7.
Solicitarile referitoare la cardurile emise de Raiffeisen Bank si serviciile de Internet Banking vor fi preluate 24/7.
Aici gasesti paginile pe care le-ai salvat pentru consultare ulterioara.
Pentru a adauga o pagina in lista, da click pe panglica "Salveaza" din partea de sus a paginii respective.
Aici vezi paginile pe care le-ai vizitat recent.