Skip to main content

Raiffeisen Bank a acordat o finantare de 20 de milioane de euro

Raiffeisen Bank a acordat o finantare de 20 de milioane de euro Consiliului Judetean Bihor


  • Comunicate de presă

Bucuresti, 23 februarie 2022 - Consiliul Judetean Bihor a anuntat semnarea cu Raiffeisen Bank a unui credit de 100 milioane lei, adica circa 20 de milioane de euro, aprobat in toamna anului trecut, pentru proiecte de investitii importante. 

Durata creditului este de 14 ani, din care 2 ani perioada de tragere si de gratie, iar 12 ani perioada de rambursare. Anul acesta vor fi efectuate trageri in valoare de 40 de milioane de lei, iar in 2023 in valoare de 60 de milioane de lei. Raiffeisen Bank va percepe o dobanda fluctuanta, la o rata egala cu Rata de Referinta ROBOR la 6 luni plus o marja de 0,70%. Nu se percep alte comisioane sau costuri suplimentare.  

Este un imprumut necesar pentru proiectele de investitii pe care le deruleaza deja Consiliul Judetean Bihor. Acesta finantare va asigura lichiditatea necesara in perioada premergatoare obtinerii finantarilor europene nerambursabile. De asemenea, avem nevoie de fonduri pentru a finaliza proiectele incepute in mandatele trecute, din bugetele proprii. De exemplu, Campusul Scolar pentru Invatamant Special, care are o valoare de aproximativ 18 milioane de euro si care pana in acest moment a primit o finantare de aproximativ 6 milioane de euro”, a explicat vicepresedintele CJ Bihor, Calin Gal.  

"Am acordat Consiliului Judetean Bihor un credit in valoare de aproximativ 20 milioane de euro destinat finantarii obiectivelor de investitii ale judetului in urmatorii 2 ani: reabilitarea infrastructurii rutiere, reabilitarea si modernizarea infrastructurii Aeroportului Oradea, infiintarea si dezvoltarea sistemului educational si de cercetare stiintifica din judet. Prin aceasta finantare, Raiffeisen Bank devine principalul partener financiar al judetului Bihor, sustinand proiectele de dezvoltare atat ale judetului, ale municipiilor Oradea si Marghita, dar si activitatea companiilor de utilitati publice din Oradea” a spus Radu Ciocoiu, director Corporatii Regionale si Sector Public la Raiffeisen Bank  

Raiffeisen Bank este o banca infiintata si dezvoltata de comunitatile locale din Austria. Este in ADN-ul nostru sa fim alaturi de nevoile de dezvoltare locale, sa sprijinim atat administratia si investitiile acesteia cat si companiile din fiecare regiune. Vom continua sa finantam programe de dezvoltare sustenabila ce se vor implementa in anii urmatori, atat din surse locale, cat si sub PNRR si sa contribuim astfel, la cresterea bunastarii comunitatilor locale” a adaugat Luminita Teleanu, Team Leader Sector Public la Raiffeisen Bank.  

De peste 20 de ani, Raiffeisen Bank ofera servicii universale de banking pentru 2,22 milioane de clienti persoane fizice, 91.000 de IMM-uri si peste 5.600 de companii mari si medii. Banca are aproximativ 4.600 de angajati, 300 de sucursale in toata tara, aproximativ 660 ATM-uri, 450 MFM-uri (masini multifunctionale) si o retea de 25.600 de terminale POS.  
 
Pentru informatii suplimentare: comunicare.externa@raiffeisen.ro