Skip to main content

Raiffeisen Asset Management adminstreaza active de peste 6 miliarde de lei

Raiffeisen Asset Management administreaza active de 6 miliarde lei si devine cel mai mare administrator de fonduri deschise de investitii din Romania


  • Comunicate de presă

Bucuresti, 8 octombrie 2021
Activele Raiffeisen Asset Management (RAM) au depasit 6 miliarde de lei la finalul lunii august 2021. RAM devine astfel cel mai mare administrator de fonduri deschise de investitii din Romania. Compania de administrare a investitiilor, subsidiara a Raiffeisen Bank Romania, are in prezent o cota de peste 23% din piata locala a fondurilor deschise de investitii. 

Activele administrate de Raiffeisen Asset Management au crescut cu peste 800 milioane de lei fata de finalul anului trecut. Cel mai rapid ritm de crestere a activelor a fost inregistrat de fondurile de actiuni si cele mixte (cu componenta de actiuni), care insumeaza in prezent peste 1 miliard de lei. Totodata, numarul total al clientilor care investesc in fondurile administrate de Raiffeisen Asset Management a crescut cu peste 12% de la inceputul acestui an, ajungand in prezent la aproape 42.000. 

Politicile fiscale si monetare implementate la nivel local si global in cursului anului trecut cu scopul de a stopa efectele negative ale pandemiei au generat presiuni inflationiste si, in acelasi timp, au sprijinit cresterea burselor de actiuni. Acest context de piata din ultimele 12-15 luni a favorizat evolutia fondurilor de actiuni, fapt reflectat si de interesul crescut al clientilor nostri pentru acest tip de fonduri. 

Fondul de actiuni locale, Raiffeisen Romania Dividend, a inregistrat de la inceputul acestui an un randament de 31.6%, in timp ce valoarea activelor sale a depasit pragul de 200 milioane de lei. In acelasi timp, fondul de actiuni internationale, Raiffeisen Global Equtiy, lansat in prima parte a anului trecut, a obtinut un randament de 12.8% de la inceputul anului, iar activele sale au depasit 30 de milioane de euro. 

Pandemia ne-a schimbat viata si a adus noi provocari legate de modul in care ne gestionam banii. Trecem printr-o perioada cu inflatie ridicata si presiuni asupra cursului de schimb, inamicii economiilor noastre. Cresterea sustinuta a investitiilor in fondurile cu componenta de actiuni, confirma ca acestea reprezinta o optiune potrivita contextului in care ne aflam. Important este ca avem solutii si ma bucur ca o mare parte din clientii nostri au apelat la ele. Ne dorim sa fim in continuare aproape de ei, cu produse de investitii potrivite si la indemana.”, a spus Razvan Szilagyi, CFA, Presedinte si CEO Raiffeisen Asset Management. 

S.A.I. Raiffeisen Asset Management S.A. (RAM) este compania specializata in administrarea fondurilor de investitii a grupului Raiffeisen in Romania si are ca actionar majoritar cu 99,99% din actiuni pe Raiffeisen Bank.