Asistenta non-stop
Va stam la dispozitie non-stop.
Pentru ca intelegem provocarile, incertitudinile si riscurile cu care se confrunta orice afacere, expertii nostri va ofera consultanta financiara adaptata industriei in care activati sau situatiilor speciale cu care se confrunta compania pe care o reprezentati.
ExpertizaVa asiguram ca Raiffeisen Bank are pregatit un set de masuri rapide pentru blocarea tentativelor de frauda online, intervenind prompt pentru limitarea efectelor si dezactivarea cat mai rapida a acestora.
Phishing-ul este o fraudare a informatiilor bancare. De obicei, acest tip de atac apare ca un mesaj online care pretinde sa fie de la banca si care va solicita sa accesati un link sau un atasament. In felul acesta, sunt capturate informatiile dumneavoastra bancare (parola de acces, numar de card etc.). In cazul in care primiti astfel de mesaje, cel mai bine este sa le stergeti direct, mai ales daca au link-uri sau atasamente.
Raiffeisen Bank nu trimite niciodata, pe e-mail sau SMS, mesaje de verificare sau de alertare continand formulare, programe atasate sau redirectionari catre site-uri care sa solicite date sau informatii personale. Aceste tipuri de mesaje vin de la adrese de e-mail false sau inexistente, cu scopul de a fura informatii confidentiale sau in scop de frauda. Liste cu adrese de e-mail circula pe Internet si sunt schimbate intre hackeri, fara ca acestia sa stie cu ce banca lucreaza detinatorii acelor adrese de e-mail. Prin trimiterea mai multor mesaje frauduloase in numele unei banci, acestia spera sa gaseasca clienti ai bancii respective.
Pastrati cu mare atentie parola pe care ati ales-o. Ea este similara codului PIN folosit in cazul tranzactiilor ATM.
Aceasta parola va fi ceruta ori de cate ori doriti sa cumparati bunuri/servicii de pe site-urile afisand logo-ul Compuneti parola respectand indicatiile care vi se vor da. Nu folositi codul PIN al cardului pentru a compune aceasta parola.
In momentul tranzactiilor de pe astfel de site-uri trebuie sa va asigurati ca pagina de autentificare a tranzactiei va contine: logo-ul VerifiedByVisa, logo-ul Raiffeisen Bank si mesajul de intampinare pe care l-ati ales la activare. Aparitia acestor elemente este dovada ca plata este autentificata de banca, iar informatiile nu sunt dezvaluite niciunei alte parti. Nu trebuie sa introduceti parola sau numarul cardului daca unul din aceste elemente lipseste.
Verificati suma de plata, inclusiv pozitionarea separatorului zecimal.
Retineti coordonatele comerciantului, atat numele propriu-zis, cat si adresa de internet, numerele de telefon, persoanele de contact.
Tipariti o copie a confirmarii tranzactiei.
Este recomandabil sa cumparati de la comerciantii cunoscuti, care au o reputatie solida, si sa evitati cumparaturile prin internet de pe site-urile care nu afiseaza logo-ul VerifiedByVisa (in functie de tipul cardului pe care il detineti). Daca magazinul virtual de unde doriti sa cumparati nu afisaza sigla VerifiedByVisa, dar afisaza sigla VISA, inseamna ca puteti face cumparaturi cu cardul Visa, dar acestea nu vor fi securizate (nu veti fi autentificat pe baza parolei).
Nu raspundeti la e-mail-uri care va directioneaza catre website-uri care pot avea in adresa chiar denumirea bancii si in care vi se solicita, sub diverse motive (obtinerea unor informatii de ultima ora, oferirea unor facilitati, reactivare user si parola, etc), introducerea numarului de card, data expirarii acestuia, user sau parola.
Asigurati-va ca parola nu este vazuta de cei din jur, si, dupa incheierea tranzactiei, nu uitati sa dezactivati site-ul pe care l-ati utilizat.
In cazul in care suspectati pe cineva ca a avut acces la parola dumneavoastra, anuntati imediat banca.
Este de preferat sa utilizati PC-uri pe care sunt instalate programe anti-virus.
Cea mai sigura masura de prevenire a unei posibile fraude este sa nu dati curs recomandarilor dintr-un asemenea mesaj si sa-l stergeti.
De asemenea, va rugam sa ne contactati urgent, la numerele de telefon: 4021 306 5555 si 4021 306 5556 (numere cu tarif normal, apelabile non-stop din orice retea, din tara si din strainatate).
Daca sesizarea se face pe e-mail, va rugam sa ne trimiteti pe adresa online@raiffeisen.ro mesajul ca atasament, pentru a se putea vedea si header-ul acestuia.
Daca insa ati raspuns deja unui mesaj de tip phising, va recomandam sa ne contactati urgent.
Va stam la dispozitie non-stop.
Va rugam sa ne transmiteti mesajele suspecte pe adresa online@raiffeisen.ro, dupa care sa le stergeti.
Aici gasesti paginile pe care le-ai salvat pentru consultare ulterioara.
Pentru a adauga o pagina in lista, da click pe panglica "Salveaza" din partea de sus a paginii respective.
Aici vezi paginile pe care le-ai vizitat recent.