Contact


Raiffeisen Bank

Tel: +40 21 306 3002
Fax: +40 21 230 0700

E-mail: centrala@raiffeisen.ro

Pentru sugestii si sesizari puteti completa acest formular

Intrebari si raspunsuri Credite de nevoi personale

Informatii utile pentru clientii care detin credite de nevoi personale transferate de la Citibank.


1. Prin transferul catre Raiffeisen Bank a creditelor de nevoi personale contractate cu Citibank Europe plc, Dublin - sucursala Romania s-au produs modificari in conditiile contractuale?
In urma transferului creditelor de nevoi personale catre Raiffeisen Bank, transfer ce s-a finalizat la data de 28 octombrie 2013, s-au mentinut conditiile contractuale agreate cu Citibank Europe plc, Dublin - sucursala Romania, inclusiv cele referitoare la pretul creditului, rata creditului, moneda creditului, tipul rambursarii, data scadentei lunare, scadenta finala.

2. Unde platesc ratele aferente contractului de credit incheiat cu Citibank Europe plc, Dublin - sucursala Romania si transferat la Raiffeisen Bank?
Incepand cu 28 octombrie 2013 poti plati ratele lunare doar in contul deschis la Raiffeisen Bank, prin:

 • depunere numerar, la casieriile agentiilor Raiffeisen Bank;
 • transfer bancar in contul deschis la Raiffeisen Bank in moneda de rambursare a creditului.

In situatia in care nu detii un cont curent deschis la Raiffeisen Bank in moneda de rambursare a creditului, vei putea utiliza contul pus la dispozitie gratuit de banca, al carui cod de identificare il poti afla in orice agentie Raiffeisen Bank.

3. Ce reprezinta contul gratuit de rambursare credit si cum voi putea afla codul de identificare al acestuia?
Contul de rambursare este un cont in care nu se pot efectua operatiuni, ci doar depune numerar/transfera sume exclusiv pentru plata ratelor lunare. Pentru acest cont nu se vor percepe comisioane. Poti afla codul lui IBAN in orice agentie Raiffeisen Bank

4. Ce se intampla cu sumele pe care le datorez in baza contractului de credit de nevoi personale daca nu doresc sa continui relatia contractuala cu Raiffeisen Bank?
In acord cu termenii contractului tau, poti sa incetezi contractul de credit in orice moment, conditia fiind sa achiti in totalitate sumele datorate, inclusiv dobanzile si comisioanele aferente. Pentru incetarea contractului de credit poti sa te adresezi oricarei agentii Raiffeisen Bank.

5. Va putea Raiffeisen Bank sa solicite rambursarea tuturor sumelor aferente contractelor mele de credit daca inregistrez restante la rambursarea sumelor datorate in baza unui singur contract de credit?
Dreptul bancii de a solicita plata tuturor sumelor scadente in baza oricaror contracte de credit incheiate de Citibank Europe plc, Dublin - sucursala Romania cu un client, oricand acest client inregistreaza intarzieri la rambursarea sumelor datorate in baza unui contract de credit, drept pe care l-ai acordat Citibank Europe plc, Dublin - sucursala Romania prin contractul de credit pe care l-ai semnat cu aceasta, a fost de asemenea transferat catre Raiffeisen Bank.

6. Transferul a afectat drepturile si mijloacele mele de aparare in baza contractelor de credit sau ale legii?
Acest transfer nu a afectat drepturile si mijloacele de aparare pe care le ai la dispozitie in baza contractelor de credit si a legii. Vei putea formula impotriva Raiffeisen Bank toate mijloacele de aparare pe care le-ai avut la dispozitie impotriva Citibank Europe plc, Dublin - sucursala Romania, inclusiv dreptul de compensare.Citibank Europe plc, Dublin – Sucursala Romania a transferat activitatea destinata clientilor persoane fizice catre Raiffeisen Bank SA. Raiffeisen Bank S.A. este o institutie de credit autorizata de Banca Nationala a Romaniei. Raiffeisen Bank S.A. este inregistrata in Romania la Registrul Comertului Bucuresti cu nr. J40/44/1991 avand codul unic de inregistrare: 361820, adresa oficiala Cladirea Sky Tower, Calea Floreasca nr. 246 C, Sector 1, Bucuresti si fiind inscrisa in Registrul Institutiilor de Credit detinut de Banca Nationala a Romaniei cu numarul RB - PJR-40-009/18.02.1999.
Marcile “Citi”, “Citibank”, “Citigroup”, “Citicorp”, “Arc design” si restul de marci similare si derivatele lor sunt utilizate temporar de catre Raiffeisen Bank SA, sub licenta oferita de Citigroup Inc.


icon_print Tipareste    icon_top Sus
English
 • Newsletter
 • Curs Valutar
 • Cursul valutar (Cumparare)
  (28-11-2015 05:40)

  EUR/RON 4.3950
  USD/RON 4.1250
  CHF/RON 3.9830
  EUR/USD 1.0341
  EUR/CHF 1.0662
  EUR/GBP 0.6900

  Cursul valutar (Vanzare)
  (28-11-2015 05:40)

  EUR/RON 4.5150
  USD/RON 4.2500
  CHF/RON 4.1220
  EUR/USD 1.0945
  EUR/CHF 1.1336
  EUR/GBP 0.7253

  Mai multe valute ...

"Cea mai buna banca
din Romania"


Euromoney, 2012
"Cea mai buna banca
din Romania"


EMEA Finance, 2012
"Banca anului"

The Banker, 2012
"Cea mai buna banca
din Romania"


Global Finance, 2012