Raiffeisen Capital Management

sigla rcm.jpg

Lider de piata austriac si jucator european in ascensiune in domeniul fondurilor de investitii.


Raiffeisen Capital Management (RCM), fondat in 1985, este in mod cert numarul unu pe piata austriaca a fondurilor de investitii, cu un volum administrat de aprox. 45 de miliarde de euro (data: 31.07.2007) si cu o cota de piata de 23,4 procente. Dincolo de piata locala, Raiffeisen este in prezent un jucator de varf in Europa Centrala si de Est pe piata fondurilor. Inca de la sfarsitul lunii martie 2007, RCM administreaza 15% (6,4 miliarde de euro) din volumul de active pentru clientii internationali; 2/3  dintre clienti provin deja din afara Austriei.
 
Lider in privinta calitatii si domeniilor de activitate
Pentru a rezista pe termen lung pe o piata foarte competitiva, RCM s-a decis sa puna in mod clar accentual pe calitate. Astfel, procesele de investitie si organizare sunt optimizate permanent, iar managementul modern al riscului, precum si transparenta ridicata vegheaza la  siguranta. De aceea, RCM a fost in 1999 primul manager de active certificat GIPS din Austria si in acelasi timp una din primele societati de administrare de fonduri din Europa care s-a supus acestor standarde internationale de performanta.
 
Potrivit ratingului Standard & Poor, fondurile de investitii Raiffeisen primesc regulat, incepand cu 2002, cele mai bune calificative. Din 2004, Raiffeisen-Euro-Rent este evaluat cu un „Triple-A“. El este primul fond de euro-obligatiuni al unei societati austriece de investitii de capital cu aceasta performanta . In prezent (data: 31.7.2007), un fond Raiffeisen este distins cu „Triple-A“, 15 fonduri Raiffeisen dispun de un rating „Double-A„- si doua fonduri de un „Single-A“. Pe baza acestor evaluari anuale – care informeaza cu privire la masura in care o companie este in situatia de a repeta si in viitor succesele din trecut – RCM se numara printre cele mai bune companii de management al activelor din Europa.
 
Siguranta liderului de piata
Clientii fondurilor Raiffeisen profita de siguranta celui mai mare grup bancar din Austria. 8 din cele 18 fonduri de pensii austriece sunt clienti ai RCM. In Raiffeisen au incredere si clientii mari; cota de piata de 27 procente, cu aproape zece procente inaintea numarului doi, reflecta acest fapt. Printre clientii institutionali se numara mai ales asigurarile, fondurile de pensii si bancile.
 
Accent pus pe competentele de baza interne si externe.
Din Viena, sunt administrate acele domenii in care managementul intern de fond dispune de o expertiza speciala. Printre acestea se numara administrarea fondurilor de obligatiuni. In ceea ce priveste actiunile, RCM este considerat deja de ani buni un specialist cu experienta pentru pietele emergente din Europa – o expertiza in care se incred numerosi investitori din Austria si strainatate. Alte puncte tari in managementul fondurilor de actiuni sunt Eurasia, actiunile europene cu capitalizare mica („Small Caps“), precum si piata din Austria. (fondurile de investitii Raiffeisen sunt denominate aproape fara exceptie in moneda europeana, euro.)
 
In afara de aceasta, RCM dispune de parteneri deosebiti. De exemplu: Capital International, unul dintre cei mai mari si recunoscuti administratori de fonduri de actiuni din SUA, admininistreaza pentru RCM produse de actiuni globale si regionale sau Wellington Management, LLP, specializat in domeniul fondurilor sectoriale.
 
Filozofia investitiei si calitatea performantei.
Calitatea performantei fondurilor Raiffeisen este dovedita de situarile continue la varf in comparatie  cu fondurile din aceeasi categorie si de clasamentele de performanta pentru cele mai diverse categorii.
Intreaga performanta a managementului fondurilor Raiffeisen a fost premiata pentru prima data in 2001 cu  premiul Standard & Poor pentru cea mai buna societate de administrare de fonduri inregistrata in Austria; numeroase alte distinctii confirma acest rezultat de varf. In 2005, RCM a fost ales - nu doar pe piata din Austria, ci si din Germania si Italia – in cadrul premiilor Standard & Poor’s, „Oscarul“ sectorului de fonduri, cea mai buna companie de administrare a activelor pentru investitii cu un orizont de 5 ani. In 2006, acest rezultat de varf a fost reconfirmat in Austria si Italia. Pentru mai multe informatii accesati www.raiffeisencapitalmanagement.com

Randament si informatii zilnice despre fonduri:27.11.2015_rcmfunds.xls

31.05.2012 Randament.pdf
Informatii privind programul in perioada sarbatorilorYear-End 2013 Cut Off Times.pdf

Bank Holidays in Austria 2014.pdf
icon_print Tipareste    icon_top Sus
English
 • Newsletter
 • Curs Valutar
 • Cursul valutar (Cumparare)
  (28-11-2015 05:40)

  EUR/RON 4.3950
  USD/RON 4.1250
  CHF/RON 3.9830
  EUR/USD 1.0341
  EUR/CHF 1.0662
  EUR/GBP 0.6900

  Cursul valutar (Vanzare)
  (28-11-2015 05:40)

  EUR/RON 4.5150
  USD/RON 4.2500
  CHF/RON 4.1220
  EUR/USD 1.0945
  EUR/CHF 1.1336
  EUR/GBP 0.7253

  Mai multe valute ...

"Cea mai buna banca
din Romania"


Euromoney, 2012
"Cea mai buna banca
din Romania"


EMEA Finance, 2012
"Banca anului"

The Banker, 2012
"Cea mai buna banca
din Romania"


Global Finance, 2012