ABCdar bancar - Ce card de cumparaturi ti se potriveste?

07 ce card ti se potriveste.jpg
Raiffeisen Bank este unul dintre principalii emitenti de carduri de credit din Romania.
In prezent, banca emite 4 tipuri de carduri de credit pentru persoanele fizice, denumite carduri de cumparaturi:

Cardul de cumparaturi Standard – iti aduce o linie de credit cu o mare flexibilitate la rambursare si diferite servicii optionale. Astfel, iti poti crea un card de cumparaturi pe gustul tau.

Cardul de cumparaturi Vodafone – un card co-brandat care iti ofera, pe langa o limita de credit generoasa, si un beneficiu real in puncte Vodafone. Practic, de fiecare data cand utilizezi cardul, se strang puncte pe care le poti folosi ulterior exact in acelasi mod in care utilizezi punctele acumulate din factura Vodafone: poti cumpara telefoane, poti plati facturi Vodafone etc.

Cardul de cumparaturi ALICO ( AIG ) – un card ce include asigurarea platii contributiei la fondul de pensii private obligatorii in cazul pierderii locului de munca.

Cardul de cumparaturi Gold – include atat o limita de credit generoasa, cat si o asigurare de calatorie in strainatate care presupune: asigurare de raspundere civila, despagubiri pentru intarzierea zborului, despagubiri pentru intarzierea bagajelor, asigurarea medicala obligatorie - toate pentru tine si familia ta. 

Aceeasi asigurare de calatorie este optionala pentru alte tipuri de carduri de cumparaturi, fiind negociata de catre Raiffeisen Bank la un pret avantajos pentru tine.
Caracteristicile cardurilor de cumparaturi Raiffeisen Bank:

 • Pana la 56 de zile de gratie in care dobanda este 0% pentru platile la comercianti;
 • 0 comision pentru plata cu cardul direct la comercianti;
 • Aplici o singura data pentru un credit pe perioada nelimitata;
 • Ai cele mai variate optiuni de rambursare. Poti rambursa integral sau partial suma cheltuita, in functie de preferinta ta;
 • Poti plati in rate fixe, cu dobanda redusa;
 • Poti achizitiona bunuri in rate fixe cu dobanda 0;
 • Poti aduna puncte de colectie Multishop la fiecare plata efectuata la partenerii bancii;
 • Acumulezi puncte de loialitate Vodafone, daca optezi pentru cardul Raiffeisen Bank Vodafone;
 • Beneficiezi de o serie de discounturi special negociate de catre banca pentru tine la asigurari Uniqa (ex. CASCO, asigurarea locuintei, asigurarea ta si a familiei tale etc.). Facilitate valabila pentru cardurile Standard, Gold si Vodafone.
 • Faci cumparaturile in siguranta, datorita serviciilor de securitate atasate cardului;
 • Primesti gratuit pana la 4 carduri suplimentare pe care le poti oferi celor dragi (acestea acceseaza aceeasi linie de credit, insa tu poti alege cat la suta din limita totala pot cheltui cei carora le oferi un card suplimentar);
 • Poti aplica foarte simplu, la orice agentie Raiffeisen Bank, doar cu actul de identitate, fisa fiscala pe anul precedent, adeverinta de venit si/sau alte documente care sa ateste venituri de alta provenienta decat cele salariale;
 • Ai asigurari incluse in cazul in care optezi pentru Cardul de Cumparaturi ALICO (AIG);
 • Ai o limita de credit mai mare si asigurare de calatorie inclusa in cazul in care alegi cardul de cumparaturi Gold.

Cum iti gestionezi cardul?

Iti poti administra cardul prin:

Raiffeisen Online – serviciul prin care iti poti gestiona conturile pe internet. Raiffeisen Online iti ofera 24/7 acces online, securizat, la conturile tale, de oriunde din lume.

Raiffeisen Direct – serviciul telefonic prin care poti afla informatii despre conturile tale si ordona plati. Un simplu apel telefonic, gratuit in reteaua Romtelecom, te scuteste de grija drumurilor la banca. Direct, fara efort si fara comisioane sau taxe suplimentare.

My banking – serviciul de telefonie mobila care te avertizeaza prin intermediul SMS-urilor, practic un ghiseu bancar pe telefonul mobil. Primesti automat mesaje de notificare de fiecare data cand se efectueaza tranzactii in contul tau. Poti afla oricand soldul contului tau, si - in cazul in care esti abonat Vodafone sau Orange - ai permanent la dispozitie lista ultimelor 5 tranzactii efectuate in cont (miniextras de cont).

Este indicat sa verifici cu atentie raportul de activitate (extrasul de cont) lunar, atat pentru detaliile de plata, precum si pentru mesajele promotionale care te informeaza despre cele mai noi oferte.
Cateva sfaturi pentru alegerea cardului de cumparaturi potrivit

08 cardul potrivit.jpg
In procesul de alegere a celui mai potrivit card pentru tine este indicat sa tii cont de caracteristicile individuale ale fiecarui card pus la dispozitie de catre Raiffeisen Bank.

1. Daca detii un abonament Vodafone, cardul co-branded Raiffeisen Bank – Vodafone Romania este alegerea ideala pentru tine, deoarece acesta iti permite sa aduni la fiecare tranzactie puncte de loialitate Vodafone, pe care le vei utiliza in aceleasi conditii in care le folosesti pe cele acumulate la fiecare factura Vodafone. Punctele acumulate in urma tranzactiilor pe care le faci prin cardul de cumparaturi (plati directe la comercianti si plati pe internet), vor fi adaugate punctelor tale Vodafone.

2. Daca ai subscris la Fondul de Pensii ALICO (AIG) – pilonul II, este avantajos pentru tine sa alegi Cardul de Cumparaturi cobrandat Raiffeisen Bank – ALICO (AIG).

3. Este bine sa te informezi cu privire la caracteristicile si avantajele pe care ti le poate aduce fiecare card de cumparaturi in parte, pentru a face o decizie constienta si a alege la final produsul ideal pentru tine. 
In acest scop, am dezvoltat un quiz cu 8 intrebari simple pe care il poti accesa online la http://carddecredit.ro/alege-cardul-potrivit/  si la sfarsitul caruia iti vom recomanda cardul cel mai potrivit pentru tine.

Cum obtii un card de cumparaturi Raiffeisen Bank?

Poti aplica pentru un card de cumparaturi direct pe site (www.carddecredit.ro/aplica-acum) sau sa mergi la cea mai apropiata agentie si faci o solicitare in acest sens. 

Daca alegi a doua varianta este bine sa ai la tine urmatoarele documente, pentru a economisi timp:

 • Act de identitate, copie si original (atat pentru solicitant cat si pentru sotul/sotia acestuia);
 • Fisa fiscala pentru anul anterior;
 • Adeverinta de salariu semnata si stampilata de angajator si / sau alte documente care sa ateste existenta altor tipuri de venituri.
  De exemplu: cele provenite din practicarea unor profesiuni liberale, pensii, chirii sau venituri din drepturi de autor.

Dupa ce vei fi depus documentatia completa in agentie, poti primi o rezolutie referitoare la aprobarea cardului tau de cumparaturi in 24 ore lucratoare si vei putea intra in posesia lui in aproximativ 7 zile lucratoare.

Vei fi anuntat de banca in momentul in care si cardul si PIN-ul tau sosesc sigilate in plic la agentia unde ai aplicat si poti merge sa le ridici.

Cardul tau va fi livrat inactiv din motive de siguranta. De aceea, inainte de a-l utiliza, trebuie sa suni la numarul de pe spatele cardului pentru a-l activa. In maximum 15 minute vei putea efectua orice tranzactie: plata la comerciant, pe internet sau retragere de numerar.


icon_print Tipareste    icon_top Sus
English
 • Newsletter
 • Curs Valutar
 • Cursul valutar (Cumparare)
  (28-11-2015 05:40)

  EUR/RON 4.3950
  USD/RON 4.1250
  CHF/RON 3.9830
  EUR/USD 1.0341
  EUR/CHF 1.0662
  EUR/GBP 0.6900

  Cursul valutar (Vanzare)
  (28-11-2015 05:40)

  EUR/RON 4.5150
  USD/RON 4.2500
  CHF/RON 4.1220
  EUR/USD 1.0945
  EUR/CHF 1.1336
  EUR/GBP 0.7253

  Mai multe valute ...

"Cea mai buna banca
din Romania"


Euromoney, 2012
"Cea mai buna banca
din Romania"


EMEA Finance, 2012
"Banca anului"

The Banker, 2012
"Cea mai buna banca
din Romania"


Global Finance, 2012